Sisteme de supraveghere - Supravegherea angajatilor la locul de munca - pro si contra

BUCURESTI - 25 ianuarie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, Social, Tehnologie, Internet

Folosirea de sisteme de supraveghere video la locul de munca a devenit o practica din ce in ce mai des intalnita. In unele cazuri, furtul de marfuri sau obiecte valoroase de catre angajati poate produce daune mai mari decat furturile de catre cei din exterior. In astfel de situatii, o a doua pereche de ochi va va ajuta sa tineti totul sub control si sa minimizati probabilitatea aparitiei unui furt. Prezenta unor camere de supraveghere in incinta va oferi proprietarului mai multa liniste.

Sisteme de supraveghere

Sisteme de supraveghere

Toate aceste sisteme de supraveghere pot avea diferite forme si chiar trece neobservate, daca asta se doreste. Cele mai multe camere supraveghere au forme si culori care se potrivesc foarte usor oricarui decor. In functie de natura afacerii, este foarte important ca oamenii sa isi desfasoare activitatea in mod normal, intr-un cadru placut si relaxat.

Camerele nu ofera doar dovada unui act ilegal sau imoral, dar actioneaza si ca factor determinant in abandonarea intentiilor de a fura de la angajator. Simpla lor prezenta este suficienta pentru a-l face pe subiect sa se mai gandeasca o data la ceea ce intentioneaza sa faca, stiind ca totul va fi inregistrat prin intermediul acestor camere de supraveghere.

Numarul actelor de violenta la locul de munca a crescut in ultimii ani, si este responsabilitatea angajatorului sa ofere angajatilor sai un mediu sigur in care sa isi desfasoare activitatea. Monitorizarea video prin sisteme supraveghere poate ajuta lamurirea situatiei in cazul unor scandaluri sau plangeri si poate furniza dovezi in cazul unor plangeri. De asemenea, angajatorul poate sa isi dea seama care sunt punctele vulnerabile ale afacerii sale si le poate imbunatati.

Supravegherea video nu ajuta doar la prevenirea si inregistrarea furturilor, dar si la monitorizarea activitatilor zilnice si a productivitatii. Monitorizarea proceselor poate duce la anumite schimbari sau imbunatatiri acolo unde este nevoie, pentru maximizarea eficientei si performantei.

Costul implementarii unui sistem de supraveghere video se poate deduce cu usurinta din furturile pe care le impiedica. In comparatie cu pierderile materiale suferite in timp, camerele de supraveghere se vor fi platit singure. Aceste sisteme de supraveghere trebuie instalate cu atentie in locurile predispuse la furt, fie ele mari sau mici.

In situatia in care proprietarul instaleaza sisteme de supraveghere in limitele legale, monitorizarea nu ar trebui sa fie primita rau de catre angajati. Desigur, exista si locuri in care montarea de camere de supraveghere ar fi nepotrivita si chiar ilegala. Intimitatea la care angajatii au drept trebuie garantata de catre angajator, iar daca zonele monitorizate sunt semnalate prin insemne, angajatii ar trebui sa isi desfasoare activitatea in conditii normale.

Sistemele de supraveghere ofera angajatorului o a doua pereche de ochi, care poate supraveghea afacerea chiar si atunci cand acesta nu este prin preajma. Chiar si clientii onesti au aprobat acesta masuri de securitate, fiindca se simt mult mai in siguranta intr-un magazin cu sisteme de supraveghere video, care inregistreaza atat miscarile lor cat si ale angajatilor. In anumite cazuri in care clientii fac plangeri privind comportamentul angajatilor, situatia poate fi foarte usor lamurita prin privirea inregistrarii video a momentului respectiv. La fel de utila este inregistrarea si cand unii clienti incearca sa obtina diferite avantaje sau despagubiri prin acuzarea patronilor de actiuni neadevarate.

Pentru oferta detaliata va invitam pe www.supravegherevideo.com de unde va puteti customiza orice tip de sisteme de supraveghere.

Despre Digital Tech Trading Srl

Firma Digital Tech Trading şi-a început activitatea în anul 2007, pornind de la ideea de a oferi clienţilor o gamă variată de camere supraveghere la cel mai bun raport pret/calitate.