Care apă de băut este sănătoasă pentru tine

BUCURESTI - 23 decembrie 2021

Comunicat tip General in Sanatate

Apa este omniprezentă în toate organismele vii, iar aproximativ 70% din suprafața planetei este acoperită cu apă. Consumul unei cantități optime de apă este important pentru buna funcționare a organismului, având în vedere că aproape 60% din corpul uman este alcătuit din acest lichid.

Care apă de băut este sănătoasă pentru tine

Care apă de băut este sănătoasă pentru tine

Poți consuma apă din mai multe surse, inclusiv făcând comandă de apa la pet, dar este important să știi care este cea sănătoasă pentru tine. În acest articol îți prezentăm tipurile de apă disponibile, astfel încât să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Apa de la chiuvetă

În majoritatea țărilor, inclusiv în România, apa de la robinet este potabilă, fiind furnizată de o autoritate guvernamentală locală. Aceasta este utilă pentru gătit, spălarea fructelor și a legumelor sau pentru consum. Este ieftină și ușor de folosit, cu toate acestea, ea se poate impurifica pe traseul de la stațiile de tratare până la robinetul consumatorului, din cauza degradării rețelelor de distribuție. 

Apa îmbuteliată

Acest tip de apă este purificată și potabilă. Ea poate fi cumpărată și consumată fără restricții. Aceasta este curată și sigură, dar furnizorul trebuie să fie unul de încredere, deoarece au fost situații în care s-a descoperit că apa îmbuteliată era doar apă filtrată, de la chiuvetă. 

Apa minerală

Este apă naturală care are un nivel constant și proporții relative de minerale și oligoelemente naturale. Apa nu se tratează și nu se intervine în compoziția sursei. Apa minerală este extrasă dintr-un izvor mineral, care conține minerale benefice pentru organism: calciu, magneziu, sodiu, potasiu. Nu trebuie să fie făcută confuzie între apa minerală și apa carbogazoasă. Apa minerală poate să fie atât plată cât și carbogazoasă natural sau îmbogățită ulterior. Apa minerală poate ajuta la digestie, iar gustul ei poate fi mai plăcut decât al celei de la chiuvetă. 

Apa de izvor

Este apa care provine dintr-o sursă subterană, care poate fi captata prin forare. Apa de izvor este curată, fără toxine și conține minerale benefice care se regăsesc și în apa minerală. Aceasta se îmbuteliază în stare naturală și de la sursă, din acest motiv trebuie ales un furnizor de încredere, care să garanteze pentru calitatea sursei și a procesului tehnologic. 

Apa carbogazoasă 

Aceasta este apă de masă, minerală sau de izvor, care conține dioxid de carbon natural sau adăugat. Apa carbogazoasă este preferată de multe persoane, datorită senzației deosebite pe care o oferă atunci când este băută. Dacă acesta se numără și printre preferatele tale, poți comanda apă la pet - 8x 12 sticle la 0.5 l astfel încât să ai în fiecare moment o sticlă cu apă la îndemână. 

Apa alcalină

Este apa care are un nivel de pH de 8 sau peste, fiind mai mare decât al apei de băut obișnuite. Aceasta este foarte populară, deoarece ultimele recomandări legate de sănătate susțin că o dietă alcalină este benefică pentru organism din toate punctele de vedere. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/care-apa-de-baut-este-sanatoasa-pentru-tine