Cititul la copii: 6 beneficii și recomandări

BUCURESTI - 2 mai 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Lectura anumitor opere literare este obligatorie în școală cu un motiv bine întemeiat. Cititul aduce beneficii enorme pentru copii, încă de când aceștia învață literele și cuvintele. Ba chiar este esențial pentru o dezvoltare completă, atât din punct de vedere cognitiv, cât și emoțional.

Cititul la copii: 6 beneficii și recomandări

Cititul la copii: 6 beneficii și recomandări

Chiar și atunci când micuțul tău încă nu știe să citească, îl poți expune la diverse povești scurte sau cărți captivante pentru vârsta lui. Astfel, îl vei obișnui cu universul cărților și îi vei stârni curiozitatea.

Iată câteva dintre beneficiile cititului la copii!

1. Dezvoltă vocabularul

Când micuțul tău învață să vorbească și să citească, acestuia i se deschid noi oportunități de învățare.

Un copil care nu citește cărți va fi expus la o serie limitată de cuvinte uzuale, auzite în jurul lui, acasă și în diverse alte câteva medii. În schimb, un prichindel care citește va avea un vocabular mult mai complex și mai variat. Acest lucru îl va ajuta să înțeleagă mai mult, să se exprime mai ușor și să aibă o inteligență din ce în ce mai dezvoltată.

2. Îmbunătățește cultura generală

O simplă poveste despre eroi sau prințese îl poate ajuta pe cel mic să afle o mulțime lucruri minunate despre lumea în care trăiește. El poate afla informații noi despre cum funcționează societatea, despre natură, despre animale, despre diferite meserii și activități vechi sau noi.

Așadar, cărțile ieftine pentru copii de pe site-ul De-a Joaca pot fi instrumentul perfect pentru o educație superioară și o cultură generală solidă. Poți găsi volume dintre cele mai diverse, potrivite pentru prichindelul tău.

3. Îmbogățește imaginația și creativitatea

Spre deosebire de filme, seriale și desene animate, cărțile stimulează creierul să își imagineze lucruri și să vadă imagini doar pe baza cuvintelor bine alese. De aceea, lectura îmbogățește creativitatea mai mult ca orice altă activitate.

Iar în cazul în care prichindelul tău nu este atras de cărți, iată câteva recomandări în acest sens!

1. Povestește-i lucruri interesante din cărțile citite de tine

Oricât de mult le-ai vorbi despre beneficiile lecturii, cei mici vor fi convinși mult mai repede de puterea exemplului. Părinții sunt pilonii de bază pe care cei mici îi urmează și îi transformă în modele, așa că stilul tău de viață îi va impacta în mod direct și profund.

Prin urmare, dacă vrei ca micuțul tău să citească mai mult, arată-i că și tu ești interesat(ă) de lectură. Povestește-i frecvent lucruri interesante și precizează că le-ai aflat din cărți. Astfel, îi vei trezi interesul și îl vei face să sacrifice o oră petrecută pe consola de jocuri cu o oră de lectură fascinantă!

2. Citește-i înainte de culcare

Pentru ca un copil să fie atras de citit, el trebuie să asocieze această activitate cu ceva foarte plăcut. Astfel, chiar dacă prichindelul nu știe încă să citească sau o face la un nivel de începător, transformați poveștile într-un ritual zilnic.

Alege cărți potrivite pentru vârsta copilului și citește-i în fiecare seară, înainte de culcare, măcar câteva pagini. În acest mod, îi vei forma un obicei sănătos, pe care îl va continua singur, atunci când va ști să citească.

3. Cumpără-i cărți despre subiecte care îl pasionează în prezent

Mulți copii își exprimă plictiseala și neplăcerea atunci când trebuie să citească un volum predat la școală. De multe ori, ceea ce citesc nu îi pasionează, așa că detestă fiecare pagină pe care trebuie să o termine.

În schimb, atitudinea față de lectură se poate schimba dacă cel mic are în față o carte ilustrată frumos, despre un subiect care îi place și despre care vrea să învețe mai mult.

În final, o combinație de cărți interesante și o abordare blândă și strategică reprezintă rețeta sigură pentru a-i capta atenția celui mic și pentru a-l face să adore lectura!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/cititul-la-copii-6-beneficii-si-recomandari