Conferinta "Eficienta Energetica in Cladiri – Prezent si Viitor"

Locul desfasurarii: sala On top of Bucharest - U Business Center etaj 7, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8

Organizator: Ecas Trade

Conferinta

Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri va invita sa luati parte la Conferinta 'Eficienta Energetica in Cladiri – Prezent si Viitor' ce se va desfasura in perioada 03-04 decembrie 2007, sala On top of Bucharest - U Business Center etaj 7, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8, Bucuresti.

Energia este cea care a ajuns sa conditioneze confortul si calitatea vietii cotidiene in Europa, iar noi suntem astazi total dependenti de ea. Dar zilele de siguranta, de energie ieftina s-au terminat si ne confruntam din ce in ce mai alarmant cu multiplele consecinte ale schimbarilor climatice, ale cresterii impactului dependentei de importurile de surse energetice si ale cresterii continue ale preturilor la energie. In scopul asigurarii posibilitatii de a furniza energie durabila, sigura si competitiva, este necesar un raspuns comun al intregii Uniuni Europene: o politica energetica unitara a Europei ambitioasa, eficienta, sa poata fi aplicabila pe termen lung si sa implice pe toti locuitorii ei.

Comisia Europeana propune astazi un set complet de masuri in vederea instituirii unei noi politici energetice europene menite sa combata schimbarile climatice si sa stimuleze securitatea si competitivitatea sectorului energetic al UE. Una dintre aceste masuri vizeaza imbunatatirea eficientei energetice pana la 20% in perioada 2008 - 2020.

Sectorul cladirilor este cel care generaeza 40% din consumul de energie al Uniunii Europene, fiind astfel un sector in care masurile de reducere a consumului energetic se impun a fi luate rapid. Cercetarile arata ca pana in 2010, se poate reduce o cincime din consumul energetic actual, si se pot evita astfel, producerea a 30-45 milioane tone CO2 anual, dar, avand in vedere aplicarea de standarde mai ambitioase pentru cladirile noi si pentru cele reabilitate. Aceasta ar reprezenta o contributie esentiala in atingerea tintelor Protocolului de la Kyoto.

Sectorul rezidential ofera cel mai mare potential pentru eficienta energetica (se pot realia economii energetice de aproximativ 27% pana in 2020). De aici si importanta acordata acestui sector de Planul de Actiune pentru Eficienta Energetica - 2006 - actiunea prioritara 2 a acestui document referindu-se la performanta energetica in cladiri si cladiri cu consum energetic foarte redus ('case pasive').

Directiva Europeana 2002/91/EC, privind performanta energetica in cladiri va asigura existenta unor standarde pentru cladiri in Uniunea Europeana care vor pune un accent important pe minimizarea consumului energetic al acestora. Aceasta va reduce consumul energetic in cladiri, fara a necesita cheltuieli aditionale mari si in acelasi timp va duce la sporirea confortului.

Printre ultimele documente elaborate de Comisia Europeana in domeniu, se numara si Directiva 2006/32/EC privind eficienta energetica la consumatorul final si serviciile energetice, document deosebit de important pentru sectorul locuintelor.

Pornind de la aceste considerente, Universitatea Politehnica Bucuresti si Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri va invita sa luati parte la Conferinta Eficienta Energetica in Cladiri – Prezent si Viitor, conferinta dedicata promovarii conceptului de eficienta energetica in cladiri si a rolului auditorului energetic si invita sa participe in mod special Administratia locala, Asociatiile de proprietari si reprezentantii mass media.

Se vor prezenta lucrari avand ca subiecte:
- Performanta energetica a cladirilor
- Reabilitarea si modernizarea energetica a cladirilor
- Tehnologii conventionale si neconventionale în domeniul cladirilor
- Programme si surse de finantare a proiectelor de eficienta energetica pentru cladiri
- Formarea comportamentului energetic al utilizatorilor
- Implicarea si rolul mass-mediei
- Prezentarea PC 7 si prezentarea ofertei de cercetare a institutelor romanesti în domeniul eficientei energetice pentru cladiri.
Organizatorul evenimentului este ECAS TRADE.


Manuela Draghicescu

Director Marketing Vanzari
ECAS TRADE
Tipografie, Sisteme Afisare, Evenimente
Sos M Bravu 108, Bl D2, parter
Tel: 021 252 75 18
Fax: 021 252 75 19
Mobil: 0723 215 532

Despre ECAS TRADE

Despre ECAS TRADE:
ECAS TRADE - este o companie cu capital integral romanesc ce dateaza din 1996, avand ca obiect principal de activitate productia tipografica (tiraje mici si mari, alb/negru si color si de mari dimensiuni) fiind specializata pe productia de volante, flyere, pliante si carduri postale. Este prima tipografie digitala din Romania. In 2002 ECAS TRADE a fost prima companie romaneasca din piata de productie publicitara care a realizat local produse publicitare lenticulare de mici si mari dimensiuni, iar in prezent aceasta activitate este in plina evolutie detinand procentul majoritar de comenzi realizate local. In 2004 ECAS TRADE a dezvoltat cea de-a treia directie, activitatea de agentie de publicitate dedicata domeniului electric, automatizari, iluminat si este organizator de evenimente de profil: Simpozioane, Conferinte, Mese Rotunde, Lansari de produse si Campanii. Principalele obiective ale acestei divizii ECAS TRADE sunt: sustinerea platformei de promovare a eficientei energetice (5 evenimente, articole si multiple implicari in campanii ale companiilor de brand) si a platformei de promovare a utilizarii energiei produsa din surse noi si regenerabile, in special a celor solare prin integrarea instalatiilor fotovoltaice in cladiri, ca elemente structurale (fatade, acoperisuri, etc). Aici ECAS TRADE a generat, organizat si sustinut 6 evenimente, articole in reviste si multiple interventii pe langa autoritatile si comitetele de profil, pentru generarea de reglementari si legislatie adecvate posibilitatilor deosebit de bune ale Romaniei dar mai ales corelate cu cele functionale din Franta, Germania si Spania. Obiectivele ECAS TRADE in domeniul eficientei energetice sunt planificate pe termen lung si cu extindere din zona de interferenta a specialistilor catre planul social, cel care este implicat direct si indirect, in sustinerea financiara a pierderilor generate la nivel macro si micro, majoritar bazate pe dezinteres si nestiinta. Ideia promovata: Cea mai ieftina sursa de energie este economia de energie.

Participare: Intrare libera