''Vrajitoarea din Portobello'' de Paulo Coelho - bestseller international

BUCURESTI - 12 ianuarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cel mai recent roman al lui Paulo Coelho, ''Vrajitoarea din Portobello'', a fost lansat simultan in limbile portugheza si spaniola pe 6 septembrie 2006, dupa o actiune fara precedent pe internet.

Inaintea lansarii, Paulo Coelho a postat pe blog-ul personal (www.paulocoelhoblog.com) primele unsprezece capitole ale romanului pentru a le da cititorilor ocazia de a-si spune parerea. Pana in acest moment, blog-ul a fost vizitat de 300 000 de cititori spanioli si 200 000 portughezi.
Imediat dupa lansare, cartea a devenit bestseller in Brazilia si Spania, pastrandu-si aceeasi pozitie timp de sase saptamani consecutiv in topurile din Columbia si Portugalia. De asemenea, este cea mai bine vanduta carte in Venezuela, Argentina, Uruguay, Puerto Rico si Mexic. La Targul de Carte de la Guadalajara, Asociatia Editorilor din Mexic i-a acordat scriitorului Paulo Coelho Premiul ''Las Pergolas'', pentru intreaga cariera literara.

Romanul ''Vrajitoarea din Portobello'' va fi lansat in limba romana in luna septembrie a acestui an, la Editura Humanitas.

Cea mai bine vanduta carte a cunoscutului scriitor brazilian, ''Alchimistul'', se afla saptamana trecuta pe locul 13 in topul ''New York Times'' si s-a vandut in aceeasi saptamana in peste 14 000 de exemplare in Statele Unite.

Despre Editura HUMANITAS

EDITURA HUMANITAS
Piata Presei Libere 1, corp C, etaj 1, sector 1, Bucuresti
Cristina Argintaru, PR Executive
cristina.argintaru@humanitas.ro