FESTIVALUL IMAGINE – Romania 2011

Locul desfasurarii: Oldies Pub Sibiu si Clubul taranului Romana, Bucuresti

Organizator: ELITE ART Club UNESCO

FESTIVALUL IMAGINE – Romania 2011

 

Pe 9 iulie la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti  si pe 16 iulie in Oldies Pub Sibiu au avut loc preselecţiile pentru Festivalul IMAGINE Romania 2011!

De la solo-uri de tobe la metal rock, de la jazz la progressive groove, de la folk la rock alternative, participantii au impresionat atat publicul cat si juriul!  Dincolo de privirile scrutatoare ale juriului format din Andrei Oltean de la formatia Paradigma, castigatoarea concursului Proms of Delight Music Fest, liderul formatiei Byron - Dan Byron si dirijorul Constantin Adrian Grigore, participantii s-au simtit in largul lor, aclamati si aplaudati de publicul venit la preselectii! Nelipsiti au fost si voluntarii, au  facut  poze, au filmat si au ajutat trupele!

Singurii care au plecat fara emotii de la preselectii au fost castigatorii concursului de popularitate! Voturile participantilor au trimis trupa Magnum Opus (Bucuresti) si trupa Mute (Cluj) direct in semifinalele de la Sibiu din 2-4 septembrie!

In urma acestor preselectii au fost selectionate 8 trupe pentru a participa la semifinalele Festivalului Imagine Romania (2 – 4 Septembrie, Sibiu).

Semifinalistii, in ordine aleatorie, sunt: GEC Jazz Trio (Bucuresti), Alex Petre (Sibiu), Blue Pulse (Bucuresti), Sketch (Bucuresti), QuantiQ (Brasov), Paradox (Bucuresti), Sorin Filimon (Alba), KinEthnics (Bucuresti).

IMAGINE România (2 – 4 Septembrie, Sibiu) este o competiţie live de interpretare muzicală care se adresează trupelor şi soliştilor vocali cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani. În această competiţie sunt acceptate toate stilurile muzicale: pop, metal, rock, jazz, hip hop, clasic, ska, world punk etc. În cadrul festivalului vor avea loc masterclass-uri gratuite, jam-sessions şi concerte ale trupelor invitate, atât din ţară cât şi din Europa.

IMAGINE FESTIVAL reprezintă o serie de festivaluri de muzică anuale ce se desfăşoară în peste 10 ţări. Câştigătorii ediţiilor naţionale participă la finala internaţională. Festivalul este o şansă pentru tinerii muzicieni de a-şi demonstra talentul, interpretând în faţa unei audienţe numeroase dar şi a unui juriu profesionist.

DARE TO IMAGINE!

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

 

Parteneri: KFC, Ella Traveland

Parteneri media: Kiss FM, Avantaje, 7 Seri, Modernism, IConcert, Popcorn, Romania Insider, City Compass, Tribuna, Port, Muzica 9, muzicabuna.ro, cinemall.ro, calendarevenimente.ro, metalhead, no3, sofresh, feminis.ro, musicmall, teen press, Oldies Pub (Sibiu)

 

Despre ELITE ART GALLERY

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Confirmare pana la data: 26 iulie 2011

Participare: Intrare libera