Spatii de birouri in cladiri de birouri si in vile

BUCURESTI - 15 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Imobiliare

Pentru ca alegerea unui spatiu de birouri este o decizie si un cost important pentru orice companie, ESOP, compania imobiliara specializata pe inchirierea si vanzarea de spatii de birouri in Bucuresti de peste 10 ani, ofera prin intermediul prezentului material cateva sfaturi deosebit de utile pentru analiza, comparatia si luarea celei mai bune decizii de inchiriere a unui sediu.

Spatii de birouri de inchiriat

Spatii de birouri de inchiriat

Cum comparam spatii de inchiriat diferite care au aceeasi suprafata

Este important de stiut ca pretul pe mp nu este raportat doar la suprafata, ci si la o serie de factori care asigura eficienta si calitatea acestora, precum:

- forma spatiului de inchiriat

- fatade ce permit patrunderea luminii naturale

- adancimea cladirii, respectiv distanta dintre 2 fatade cu lumina naturala

Pentru a realiza o analiza corecta, consultantii specializati in inchirierea de birouri ai companiei imobiliare ESOP, va ofera cateva elemente de baza. Intre spatiile patrate si cele dreptunghiulare, va recomandam sa optati pentru spatii de birouri dreptunghiulare, in cladiri ce permit patrunderea luminii naturale pe ambele fatade. Un detaliu important este ca lumina patrunde pe o distanta de cel mult 7-8 m in interiorul unui spatiu de birou iar posturile de lucru situate in afara acestei limite nu vor beneficia din plin de lumina naturala.

Chiria per post de lucru: principalul reper in inchirierea spatiilor de birouri

Tinand cont de faptul ca inchirierea spatiilor de birouri are ca scop final o dispunere eficienta a posturilor de lucru, costul chiriei pentru un post de lucru este coeficientul care face diferenta intre ofertele de birouri avantajoase si celelalte. Chiria per post de lucru se calculeaza ca raport intre chiria totala si numarul maxim de posturi de lucru ce pot fi instalate in acel spatiu. Avantajul chiriei pe postul de lucru, fata de sistemul clasic al chiriei pe metru patrat, este ca chiria pe post de lucru « penalizeaza » spatiile ineficiente, spatii care desi au poate un cost pe mp mai scazut, per ansamblu sunt solutii mai costisitoare pentru o companie.

Spatii de birouri - contractul de inchiriere / vanzare

Fie ca este vorba de case de inchiriat sau vile, spatii comerciale de inchiriat sau spatii de birouri in centre afaceri, o tranzactie imobiliara se concretizeaza prin contractul de inchiriere sau de vanzare-cumparare.

Daca va pregatiti sa semnati un contract de inchiriere de spatii de birouri, consultantii ESOP va recomanda sa analizati atent termenii si clauzele contractuale. Flexibilitatea acestora va va conferi un anumit grad de libertate in luarea unor decizii, pe parcursul derularii contractului, fie ca sunteti chirias sau proprietar.

Cateva dintre principalele aspecte carora trebuie sa le acordati o atentie deosebita, inainte sa semnati contractul, sunt:

- durata pe care se inchiriaza spatiile pentru birouri

- calculul si plata cheltuielilor de intretinere

- sumele solicitate pentru avans si garantii de catre proprietar

Fiind finantate prin credite bancare, cladirile de birouri de clasa A impun conditii de inchiriere mai stricte, care insa s-au mai relaxat in ultimul an ca efect al crizei financiare asupra pietei imobiliare de vanzari si inchirieri birouri.

Compania imobiliara ESOP ofera servicii complete si rapide de prospectare a pietei de spatii de birouri si vile de inchiriat. Dispunem de instrumente profesioniste de analiza, bazate pe un sistem eficient de selectie a spatiilor de birouri care tine cont de toate aspectele importante in alegerea solutiei optime.

Despre ESOP Consulting

ESOP este o companie imobiliara ce ofera servicii de consultanta si solutii de relocare pe urmatoarele trei segmente: Inchirieri Birouri - Departamentul de Birouri contine doua divizii specializate, una dintre ele pe segmentul IMM-urilor (solutii de spatii cu suprafete intre 100-900 mp), si cea de-a doua divizie pe segmentul CORPORATE (spatii cu suprafete intre 1.000 – 10.000 mp si peste).

Companie imobiliara specializata in inchrieri spatii de birouri, ESOP detine cel mai mare portofoliu de spatii de birouri: 700 de cladiri de birouri si 1200 de vile (dintre care peste 733 imobile disponibile pe piata in momentul de fata).

ESOP ofera solutii pentru orice tip de suprafete de peste 100 mp, propune solutii pentru companiile aflate la inceput de drum, in perioada de dezvoltare sau de optimizare de costuri.