TEDx Timisoara

Locul desfasurarii: DAOS Club

Organizator: TEDx Timisoara

TEDx Timisoara

Bill Gates, fondatorul Microsoft si al doilea cel mai bogat om al planetei, poate fi urmarit la Timisoara in transmisiune in direct din Long Beach, California, SUA. Discursul are loc pe 2 martie cu prilejul unei noi editii a evenimentului local TEDx, care aduce in fata publicului personalitati din lumea intreaga si timisoreni de exceptie.

La TEDxTimisoara participantii vor viziona live conferinta TED 2011 The Rediscovery of Wonder (Redescoperirea Minunii), la care vor mai lua cuvantul Morgan Spurlock, regizor de filme documentare, Bill Ford, director executiv Ford sau Indra Nooyi, CEO Pepsi Co. Lor li se adauga cercetatori de talie mondiala specializati in neurologie, biologie sau stiinte cognitive, dar si cunoscuti artisti contemporani.

Evenimentul se bucura si de prezenta unor timisoreni exceptionali, care isi vor povesti viata si vor expune, in spiritul TED, idei care merita sa fie impartasite.

Horia Colibasanu, primul roman care a ajuns pe summit-ul K2, Manaslu, Dhaulgairi si Annapurna; Florentin Banu, antreprenorul care a creat napolitana Joe, Artima, BanuSport si a fost campion de badminton; Virgiliu Pop – Omul de pe Marte, unul dintre specialistii apreciati de NASA pentru expeditia in care a simulat viata pe Planeta Rosie; Dr. OMETA Ioan, tatal acupuncturii vestul Romaniei si inventatorul tratamentului cu placute de cupru; Sorin Ciurariu, profesorul arhitect si fost arhitect-sef al Timisoarei; Daniela Reisz, doctorul de la Dakar, si un TEDx Timisoara Talk in exclusivitate cu Rob van Kranenburg, autorul cartii The Internet of Things si fondatorul Consiliului The Internet of Things.

In pauzele conferintei, in premiera in Romania, vor fi instalate pupitre prin care participantii vor avea o experienta personala cu profesionisti desavarsiti din intreaga lume printre care John Millar (Decan Emeritus si profesor de Management) si Teresa Shafer (Profesor de sociologie) de la Universitatea TIFFIN din Ohio, Statele Unite ale Americii.

Despre FMEDIA STUDIOS

Acţiunile tBike au impact la nivelul întregii ţări. Serviciul de închirieri de biciclete sustine cea mai importanta publicaţie online pentru biciclişti www.FreeRider.ro, conferintele TEDxTimişoara, DrupalCamp, Cărtureşti Street Delivery, Festivalul Plai, Auăleu – Teatru de Garaj şi Curte şi Scârţ – Loc Lejer.

Informaţii proaspete sunt pe Twitter la @tBikeTM, pe Facebook şi pe www.tbike.ro.

Confirmare pana la data: 2 March 2011

Participare: Taxa de participare