Hidroizolatii membrane bituminoase

BUCURESTI - 20 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Metoda clasica prin care se impermeabilizeaza cladirilor, mai exact terasele pe care acestea le au , este cea de efectuare a hidroizolatiilor membranelor bituminoase. Asternerea covorului acesta negru care e format din bitum a fost si ramane in viitorul apropiat cel putin, principala solutie de prevenire al infiltratiilor de apa direct in structura acoperisurilor, apoi, ulterior, chiar in interiorul imobilelor. Realizarea unor astfel de lucrari de hidroizolatii membrana bituminoasa sunt oarecum simpla, fiind durabila si foarte eficienta insa se respecta in acest caz, unele reguli de baza, care se aplica in cazul oricarei operatiuni de tipul acesta, indiferent de care este tipul materialului care va fi utilizat.
Un prim pas esential are la baza curatarea perfecta facuta asupra stratului suport , curatare de orice urma de murdarie sau de praf, inainte de aplicarea membranelor bituminoase, in straturi multiple daca lucrararea de hidroizolatie se incepe de la zero, sau doar intr-un singur strat, aplicand principiul "o data, dar bine", ori in cazul in care se fac operatiuni de reparare ale hidroizolatiilor care deja existenta.

Hidroizolatii membrane bituminoase

Stratul suport este important sa fie perfect plan, fara nici un fel de goluri sau de umflaturi.

Aplicarea membranelor bituminoase se poate realiza chiar prin termosudare respectiv prin incalzirea suprafetelor interioare.

In cazul unor hidroizolatii dublustrat, atunci partea din mijloc ce este specifica stratului al doilea, trebuie sa poata sa acopere marginile de suprapunere pe cae le are primul strat.

Membranele bituminoase sunt deosebit de accesibile ca si pret, iar raportul calitate al rezultatelor finale - costurile totale, este unul foarte avantajos.

Produse utilizate in hidroizolatii

Plasă din fibra de sticla care are o laţime de 100 cm si este din fiberglass, folosita pentru armarea totală in cazul suprafeţelor hidroizolate, se utilizează la suporturile cu fisuri multiple.

Greutatea acestei plase ajunge undeva la circa 65 gr/m2 iar dimensunea pe care o au ochiurile este de 1mm x 2mm.

Un alt material utilizat este bandă din fiberglass.

Aceasta banda este utilizată pentru a arma local suprafeţele hidroizolate, acest lucru facandu-se în lungul fisurilor sau al rosturilor.

Deasemeni, sunt utilizate in cazul hidroizolatiilor membranelor bituminoase si tesături poliesterice subţiri , avand o greutate de circa 30 g/m2, acestea fiind necesare pentru armarea totală facuta asupra suprafeţelor hidroizolate cu materiale si componente specifice care se gasesc pe piata de specialitate.

Bandă cu o lăţime de circa 10 cm dintr-un poliester este utilizată pentru a arma local suprafeţele hidroizolate cu produse de specialitate , acest lucru putand fi facut in lungul fisurilor,al rosturilor, si al scafelor.

Ţesăturile din fibre de sticlă necesare pentru armarea hidroizolaţiilor, are o greutate de 50 g/m2 si este adecvată in cazul consolidarii diverselor straturi hidroizolante.

Hidroizolantul elastomeric pentru terase formează membrane impermeabile, care sunt fără rosturi şi fara îmbinări. Acesta are o elasticitate şi o rezistenţă care sunt deosebit de ridicate si care, in acelasi timp, se menţin inclusiv în condiţii extreme in ceea ce priveste temperaturile, care pot sa fie de la -25ºC chiar si pana la +120ºC.

De pe site-urile de specialitate, cum ar fi si http://www.hidroizolații-terase.ro/ , clientii interesati pot obtine si alte informatii pe care, impreuna cu specialistii, le pot pune in practica.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fortin-agency/hidroizolatii-membrane-bituminoase