Nordgeofor.ro - Foraje piloni Maramures pentru fundatii si terenuri instabile

Ocna Maramuresului - 15 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Deoarece exista terenuri ce nu pot suporta greutatea cladirilor foarte mari, inginerii apeleaza la pilonii de sustinere pentru a reduce sarcina exercitata asupra solului.

Foraje piloni Maramures Nordgeofor

Foraje piloni Maramures Nordgeofor

Indiferent ca pamantul este prea moale sau ca exista alti factori geologici care genereaza instabilitate, lucrarile de foraje piloni Maramures realizate de firma Nordgeofor sunt solutia ideala pentru depasirea aceste probleme tehnice.

Siguranta sporita pentru cladiri cu piloni forati

Forajele nu sunt utilizate doar pentru alimentarea cu apa din straturile acvifere sau realizarea instalatiilor de caldura, ci si pentru consolidarea structurilor complexe aflate la suprafata solului, ale caror sarcini sunt prea mari pentru terenul respectiv.
Aici intervin pilonii realizati prin tehnici moderne de forare, ce au rolul de a patrunde la adancimi mari, acolo unde solul nu mai prezinta instabilitate.

Astfel, specialistii in constructii de orice tip reusesc sa sustina greutatea cladirilor mari cu ajutorul acestor elemente din metal sau beton si sa le ofere rezistenta in caz de cutremur sau alte calamitati.
Totodata, amplasarea pilonilor este o strategie eficienta de consolidare a terenurilor ce urmeaza sa fie excavate, in special in zonele urbane.
Cu ajutorul echipamentelor de foraj se creeaza astfel noi posibilitati de ridicare a unor constructii de mari dimensiuni pe teren slab.
Altfel spus, pilonii forati reprezinta ingeniozitatea tehnica a celor pasionati de constructiile moderne, imposibil de realizat fara lucrarile de forare si implantare a stalpilor de sustinere in sol.

Cate tipuri de piloni realizati prin foraj exista?

Nordgeofor executa foraje de adancime mica, medie si mare, in functie de caracteristicile geologice ale terenului pe care urmeaza sa fie construite anumite cladiri si structuri necesare activitatii umane.
Asadar, principalele tipuri de piloni forati sunt:
Piloni cu carcasa recuperabila – Acest procedeu consta in introducerea unei tubulaturi metalice pana la fundul canalului forat, dupa care incepe procesul de betonare, concomitent cu cea de extragere a tubulaturii;

Piloni cu carcasa nerecuperabila – Acest tip de piloni sunt obtinuti urmand acelasi procedeu descris mai sus, cu diferenta ca tubulatura metalica nu mai este recuperata;
Piloni forati in sistem uscat – Procedura tehnica utilizata pentru terenurile cu un grad ridicat de stabilitate;

Piloni realizati cu snec sau burghiu – Pilonii sunt executati cu ajutorul unui burghiu continuu prin intermediul caruia este injectat betonul;

Piloti executati cu noroi bentonitic – Pilonii din aceasta categorie sunt utilizati pentru puturile de apa, acolo unde noroiul bentonitic are rolul de a consolida peretii gropii forate.
Foraje piloni Maramures pentru lucrari tehnologice diverse
Daca sunteti in cautarea unei firme specializate in foraj, Nordgeofor este partenerul ideal pentru dumneavoastra.
Specialistii acestei firme dispun de echipamente si instalatii moderne, capabile sa foreze la adancimi de pana la 300 de metri, indiferent de tipul solului.
Tot acestia executa piloni forati pentru fundatii, consolidarea gropilor excavate, puturilor si pantelor, la preturi accesibile, intr-un timp scurt.
Fiecare proiect este precedat de studii de specialitate complexe, ce asigura calitatea si siguranta lucrarilor de forare si executie a pilonilor.
Pentru detalii complete despre serviciile oferite, fie accesati www.nordgeofor.ro
Sau discutati cu specialistii firmei la numarul de telefon:
0751 014 477