„fabriKa” lui Gigi Căciuleanu, la Teatrul Mic

Locul desfasurarii: Teatrul Mic

Organizator: Fundatia Art Production in parteneriat cu Teatrul Mic

„fabriKa” lui Gigi Căciuleanu, la Teatrul Mic

 un spectacol de Gigi Caciuleanu

 muzica: Manuel Wandji

montaj muzical si costume (după o idee de Dan Mastacan): Gigi Caciuleanu

asistent de coregrafie: Lelia Marcu – Vladu

light design: Alin Popa

 

"În ceea ce mă priveşte, arta mişcării, dansul, presupune o dublă fabrică : cea a minţii înainte de a deveni o uzină a corpului.

Cu fabriKa mi-am propus să creez o piesă în care dinamica să aibă rolul principal. O serie de variaţii pe tema transformărilor energetice şi emoţionale atât din corpul uman cât şi din interiorul unui grup de oameni în “stare de dans”. Ritmarea şi organizarea mişcării extinzându-se de la pulsarea corpurilor la cea a spaţiului. Cu o muzică ce aparţine tânărului compozitor Franco – Camerunez: Manuel Wandji. Un montaj realizat cu o selecţie din 7 din albumele sale.

Spaţiul devine deci unul din actorii piesei:

Orice corp prin însăşi prezenţa sa în spaţiu, îl determină si îl decupează pe acesta.  Cu atât mai mult o va face prin mişcările sale oricât de mici sau simple ar fi acestea. Spaţiul divizându-se astfel în mai multe spaţii: cel dintre persoane, cel din afara lor, cele aflate între corp şi fiecare dintre componentele sale, etc.

Aceste diverse spaţii devin la rându-le nişte entităţi extra-corporale, de sine stătătoare, căpătând o definire şi o identitate proprii.

Prin mişcarea corpurilor, aceste spaţii se comprimă sau se dilată, se diluează unul într-altul sau se mărunţesc...

Într-un cuvânt : “dansează”, compunând, cu fiecare mişcare sau gest, o coregrafie adiacentă sau paralelă cu cea a corpului vizibil.

Cred că numai un corp care gândeşte poate fi într-adevăr un corp frumos. Apt a se exprima în modul cel mai complet posibil. Iar energia poetică, cea a metaforei şi a emoţiei, reprezintă pentru mine un aliment esenţial al dinamicii corporale.

Organizarea coregrafiei fiindu-mi nu numai Artă dar şi Meştesug, un metisaj, printre altele, între geometrie şi gramatică, arhitectură şi orchestraţie, sculptură şi strategie de joc...

Adică, într-un cuvânt, şi în sensul nobil al acestuia : o adevărată fabrică.”

Aceste câteva aspecte au constituit aria mea de preocupări în timp ce compuneam fabriKa." Gigi Căciuleanu

Distribuția: Galina Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Mititelu, Irina Ștefan, Răzvan Stoian, Irina Strungăreanu,Vlad Troncea  și Ana Maria Vișan

Spectacolul fabriKa este produs de  Fundatia Art Production in parteneriat cu Teatrul Mic .

Biletele se găsesc la Teatrul Mic, în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

 

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 28 May 2015

Participare: Taxa de participare