"fabriKa", o nouă premieră Gigi Căciuleanu Romania Company

Locul desfasurarii: Teatrul Mic

Organizator: Fundatia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic

un spectacol de Gigi Caciuleanu

muzica: Manuel Wandji

montaj muzical si costume (după o idee de Dan Mastacan): Gigi Caciuleanu

asistent de coregrafie: Lelia Marcu – Vladu

light design: Alin Popa

 

Distins de curând cu „Premiul LUX MUNDI” în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural 2015, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, coregraful  Gigi Căciuleanu pregăteşte  o nouă premieră: „ fabriKa .

“ Fabrica (ae), în latină, înseamnă felul în care un lucru este făcut. Iar Faber (bri), tot în latină, înseamnă meştesugar.

În ceea ce mă priveşte, arta mişcării, dansul, presupune o dublă fabrică : cea a minţii înainte de a deveni o uzină a corpului.

Cu fabriKa îmi propun să creez o piesă în care dinamica să aibă rolul principal. O serie de variaţii pe tema transformărilor energetice şi emoţionale atât din corpul uman cât şi din interiorul unui grup de oameni în “stare de dans”. Ritmarea şi organizarea mişcării extinzându-se de la pulsarea corpurilor la cea a spaţiului. Cu o muzică ce aparţine tânărului compozitor Franco – Camerunez: Manuel Wandji. Un montaj realizat cu o selecţie din 7 din albumele sale.

Faptul că Omul a creat Maşina după chipul şi asemănarea sa, mă duce la ideea că o uzină, o fabrică, este concepută după modelul unui organism viu.

Cred că numai un corp care gândeşte poate fi într-adevăr un corp frumos. Apt a se exprima în modul cel mai complet posibil. Iar energia poetică, cea a metaforei şi a emoţiei, reprezintă pentru mine un aliment esenţial al dinamicii corporale. Cu mişcări ce se conjugă precum verbele, în timp ce corpul şi părţile acestuia se declină aşa cum o fac substantivele şi adjectivele. Creînd acorduri (sau dezacorduri!) ca în muzică. Şi rezolvând probleme cum o face matematica. Organizarea coregrafiei fiindu-mi nu numai Artă dar şi Meştesug, un metisaj, printre altele, între geometrie şi gramatică, arhitectură şi orchestraţie, sculptură şi strategie de joc...

Adică, într-un cuvânt, şi în sensul nobil al acestuia : o adevărată fabrică.” Gigi Căciuleanu

“Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” reunește unii dintre cei mai talentați tineri artişti: Galea Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Daniel Mititelu, Irina Ștefan, Răzvan Stoian, Irina Strungăreanu, Vlad Troncea și Ana Vișan.

Producatorul spectacolului: Fundatia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic

Sponsor al “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company” - JTI

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 23 aprilie 2015

Participare: Taxa de participare