Conferinta de presa-lansare program testare rapida pentru hepatitele B si C

Locul desfasurarii: Centrul de Excelenta, Constanta

Organizator: Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra va invita joi, 4 februarie 2010, in sala de conferinte a Centrului de Excelenta din Constanta, str. Prelungirea Liliacului nr.10, la ora 11.00 la prezentarea noului sau program: serviciul de consiliere si testare rapida pentru hepatitele B si C.

Statisticile arata ca unul din 10 romani sufera de hepatita B sau C, Romania fiind pe primul loc in Europa referitor la prevalenta acestei boli. Este poate varful unui aisberg, nefiind asigurat screeningul pentru hepatite, iar boala nu are manifestari specifice, putandu-se confunda cu alte infectii.

Serviciul va fi gratuit, respectandu-se principiile: consimtamant, consiliere, confidentialitate. Specificitatea ambelor tipuri de teste folosite este de 99,8%.

Conferinta de presa va fi sustinuta de catre Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundatiei, de Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina–medic infecționist si de Marinela Debu, presedintele APAH Romania, in calitate de pacient.

Dupa conferinta, participantii vor avea posibilitatea sa efectueze aceste teste si la cabinetul Centrului de Excelenta.

Va asteptam sa aflati toate componentele programului si sa ne sustineti in actiunea de promovare a acestui serviciu unic in tara.tel./fax 0241 691 730, mobil 0735 55 30 49 sau pe email la adresa: niacob@baylor-romania.ro, persoană de contact: Nicoleta Iacob.

Despre FUNDATIA BAYLOR MAREA NEAGRA

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. Programul de testare a inceput in 2007 si se desfasoara si in prezent.

Participare: Intrare libera