De vanzare: Mariana, 15 ani

Locul desfasurarii: Libraria Carturesti Cluj (Iulius Mall)

Organizator: Libraria Carturesti si Fundatia Ratiu pentru Democratie

Libraria Cărtureşti şi Fundaţia Raţiu pentru Democraţie au deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a volumului “De vânzare: Mariana, 15 ani” autor Iana Matei. Evenimentul va fi dublat de o expoziţie de fotografie şi va avea loc la Librăria Cărtureşti marţi, 13 decembrie, începând cu ora 18:00.

“Eu răpesc fete... ” spune Iana cu seninăte şi umor în cartea autobiografică a unei femei care smulge fete din braţele traficanţilor ca să le dăruiască speranţă şi alinare, un mediu de viaţă stabil şi sigur, educaţie şi consiliere psihologică.

 

Într-o lume în care cei mai mulţi se feresc de acest subiect delicat, Iana vorbeşte cu însufleţire, pe înţelesul tuturor, despre ceea ce face zi de zi şi mai ales despre ceea ce mai e de facut în continuare. Şi lumea o ascultă. Iana Matei este singurul român desemnat de Reader's Digest drept Europeanul Anului, în 2010. Este premiată de Camera Lorzilor cu distincţia « Aboliţionist Award » în 2007. Este declarată « erou » de către Departamentul de Stat al SUA în 2006. Dar recompensa Ianei nu sunt aceste premii. Sunt cele peste 400 de fete care au trecut pragul centrului secret al Ianei în ultimii 12 ani, Dintre acestea, 86% au fost salvate definitiv din sclavia traficului de persoane.

 

Fotografiile expuse în librăria Cărtureşti cu ocazia lansării acestei cărţi sunt realizate de fotograful Adrian Citu împreună cu câteva dintre fetele salvate de Iana Matei, în timpul unui workshop în care au fost încurajate să ne arate lumea vazută prin lentila sufletului lor. 

Confirmare pana la data: 13 decembrie 2011

Participare: Intrare libera