Transformarea regimului polonez 1988-1990

Locul desfasurarii: BCU

Organizator: Fundatia Ratiu pentru Democratie

Transformarea regimului polonez 1988-1990

 

Centrul Raţiu pentru Democraţie vă invită marţi, 17 iulie, ora 11.00, la BCU Sala Raţiu Tilea, la conferinţa „Transformarea regimului polonez 1988-1990” susţinută de istoricul Patryk Pleskot . Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Polonez, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi Biblioteca Central Universitară Lucian Blaga. Tema va fi introdusă de Toma Burean, asistent universitar al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Cluj- Napoca.

 

Sfârşitul anilor 1980 a fost în Polonia un timp de profundă criză economică şi politică. Detaliind contextul geopolitic, lipsa de reforme care a urmat introducerii legii marţiale şi momentul grevelor din 1988, Patryk Pleskot se referă, în prelegerea sa, la „sfârşiturile” comunismului în Polonia, analizând efectele schimbărilor şi felul în care polonezii se raportează acum la „Toamna Naţiunilor”.

 

Patryk Pleskot este doctor în ştiinţe umaniste, specializarea istorie, absolvent al Universităţii de la Varşovia şi al École des Hautes Études en Sciences Sociales de la Paris. Bursier al Fundaţiei Poloneze pentru Ştiinţă, al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Guvernului Republicii Franceze. Din 2007 lucrează în cadrul Biroului de Educaţie Publică al Institutului Memoriei Naţionale din Varşovia.

 

Centrul Raţiu pentru Democraţie este o organizaţie non-profit care continuă idealurile promovate de Ion Raţiu, cel care şi-a dedicat întreaga viaţă apărării democraţiei. Misiunea centrului este de a încuraja şi promova, într-un mod nepartizan valorile şi comportamentele asociate democraţiei.

 

Conferintele CRD sunt susţinute de Ratiu Family Charitable Foundation

 

 

 Mihaela Bidilica

mihaela.bidilica@ratiudemocracycenter.org

                                                                                               0732670178

Confirmare pana la data: 17 iulie 2012

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Ratiu Family Charitable Foundation Ratiu Family Charitable Foundation
Parteneri eveniment:
  • Institutul Polonez Institutul Polonez