Evenimente produse de liceeni - Dragoste in vremea razboiului

Locul desfasurarii: Clubul Taranului, Muzeul Taranului Roman

Organizator: Fundatia Ratiu Romania, Bucuresti

Evenimente produse de liceeni - Dragoste in vremea razboiului

Evenimente create de liceeni

Februarie 2011

 

 

„Artist si manager cultural la 16 ani” este un proiect produs Fundatia Ratiu Romania, voluntari si liceeni din sectorul 4. Proiectul urmareste formarea unor tineri pentru a deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi.

Toate cele trei evenimente create de tineri pentru finalul proiectului au loc in luna februarie.

 

 

Initiat in iulie 2010, proiectul „Artist si manager cultural la 16 ani” vine in completarea educatiei primite in licee si isi propune formarea unor tineri cu oportunitati reduse, pentru ca acestia sa poata deveni viitori profesionisti performanti, adaptabili, activi si creativi, pregatiti pentru o piata de munca dificil de patruns, intr-un context economic instabil, prin mijloace de educatie nonformala, ghidate de principii europene.

 

Solutia propusa se constituie intr-o serie de traininguri – curatoriat, organizare si management de eveniment – in urma carora beneficiarii sa capete cunostintele necesare implementarii propriilor evenimente.

 

Trei echipe de liceeni, impreuna cu voluntari ai Fundatiei Ratiu, au creat trei evenimente culturale, cu subiect social: problema varstnicilor, punctele forte ale sectorului 4, violenta in scoala. Echipele au ales  si spatiul de desfasurare, alegand fie licee fie spatii publice.

 

 

“Dragostea in vremea razboiului. 65+” este evenimentul care pune in discutie situatia actuala a varstnicilor.  Acesta va contine ca sectiuni„biblioteca vie”, demonstratii de vals si can-can, proiectii de colaje filmate in perioada comunista si interbelica.  

 

Toata lumea este asteptata cu ceai si prijituri duminica 13 februarie 2011 de la ora 15:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, Bucuresti).

 

 „Violenta in scoala ta” este urmatorul eveniment din weekend-ul 19-20 februarie care se bazeaza pe rezultatele unui alt proiect cu adolescenti, Muzeul Violentei Scolare, derulat de Fundatia Ratiu in perioada octombrie 2009–iunie 2010.

 Evenimentul „ Violenta in scoala ta” a fost creat in jurul conceptului de violenta in mediul social al elevului. Printre alte surprize, vor fi folosite tehnici teatru invizibil si demonstratii de capoeira.

Toate detaliile pe blogul proiectului: http://amc-16.blogspot.com

Primul eveniment a avut ca scop punerea in contrast a unor locatii „puncte forte” din sectorul 4 din perioada socialista si imagini ale acelorasi locuri dupa douazeci de ani de tranzitie catre capitalism. Acesta s-a desfasurat in Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, pe 5 februarie.

 

Parteneri: Colegiul National Gheorghe Sincai, Colegiul National Ion Creanga, Liceul Economic Mircea Vulcanescu, Muzeul National George Enescu, Atelier 030202-contemporary art space, Clubul Taranului – Muzeul Taranului Roman, JCK – ideas and creation shop, Modernism.ro, calendarevenimente.ro

 

 

Despre FUNDATIA RATIU ROMANIA

Fundatia Ratiu Romania a fost infiintata in anul 1993 la initiativa doamnei Elisabeth Ratiu. Scopul Fundatiei este implicarea in problemele sociale ale comunitatile locale, prin diverse programe si actiuni pentru sprijinirea copiilor, studentilor, tinerilor, persoanelor in varsta, familiilor cu situatii sociale precare. Scopul platformei din acest an, Implicare Sociala prin Arta, este de a dezvolta proiecte de „asistenta sociala activa”, fie organizate exclusiv de catre Fundatia Ratiu Romania, fie in parteneriat cu asociatii si fundatii ce isi propun aceleasi abordari.
Grupurile tinta sunt oamenii cu varsta inaintata si tinerii din mediul rural si urban international, iar contextele sociale tratate sunt: activismul social, dezvoltarea comunitatii, imbunatatirea sistemelor, democratia culturala, educatia, mediul, sanatate si spiritualitate.

Confirmare pana la data: 13 February 2011

Participare: Intrare libera