Daruri şi tradiţii – ediţia a V a - 2011

Locul desfasurarii: Centrul de Cultură şi Artă „George Topârceanu”

Organizator: HAND-ROM fundatie umanitara de orientare si integrare sociala

Fundaţia Umanitară Hand-Rom din Curtea de Argeş organizează, a V a ediţie a evenimentului cultural “Daruri şi tradiţii”. Acţiunea este realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, Nicosmail–unitate protejată, Argeş Expres şi se va desfăşura în zilele 30 noiembrie si 2 decembrie 2011, în incinta Centrului de Cultură şi Artă „George Topârceanu” din municipiul Curtea de Argeş.

 Evenimentul din acest an este organizat în scop social şi caritabil, şi constă într-o expoziţie cu vânzare de produse manufacturiere realizate  în cadrul Atelierului Protejat “Dizab-Rom” de către tineri cu dizabilităţi. Vor fi puse în vânzare agende, carneţele, obiecte de artizanat, lumânări decorative, podoabe pentru bradul de Crăciun; fondurile strânse vor fi folosite pentru susţinerea financiară a serviciilor oferite de centrul de zi şi atelierul Fundaţiei Hand-Rom. 

Expoziţia va găzdui şi o colecţie de icoane realizate de elevii Seminarului Teologic “Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeş precum şi obiecte de artizanat realizate de meşteri populari din comunitate.     

  În seara zilei de 30 noiembrie începând cu orele la 18.30 în cadrul unei GALE reprezentanţii Hand-Rom  vor înmâna diplome colaboratorilor şi sponsorilor care s-au implicat în susţinerea activităţilor fundaţiei în cei 12 ani de existenţă ai acesteia.  Vor fi oferite diplome unicat realizate în cadrul atelierului protejat Dizab-Rom.

Festivitatea va fi urmată de un recital de colinde susţinut de Corul de Preoţi al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, cu ocazia serbării Sf. Apostol Andrei – ocrotitorul României.

Manifestarea promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, respectiv produsele realizate de tinerii cu dizabilităţi în cadrul atelierului Dizab-Rom. 

“Prin ediţia din acest an a evenimentului „Daruri şi Tradiţii” , dorim să facem cunoscut publicului iubitor de frumos potenţialul persoanelor cu dizabilităţi. Pe de altă parte,  sperăm ca din vânzarea de produse şi din obţinerea de sponsorizări să  acoperim o parte din contribuţia Fundaţiei la cheltuielile necesare pentru continuarea activităţii Centrului de zi Marina , respectiv oferirea de servicii de specialitate (educaţie, terapie, consiliere, pregătire preprofesională) copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. ”, Costel Nicolae, Director General Hand-Rom

Hand-Rom, organizaţie neguvernamentală, non-profit, îşi desfăşoară activitatea în oraşul Curtea de Argeş, din luna noiembrie 1999, acreditată ca Furnizor Servicii Sociale. Misiunea fundaţiei este aceea de a iniţia proiecte şi programe prin care persoana cu dizabilităţi să-şi construiască viitorul şi să-şi influenţeze destinul. Scopul organizaţiei îl reprezintă orientarea şi integrarea socio-economică şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilităţi) prin activităţi de educaţie specială, incluzivă, terapii specifice şi pregătire profesională.  Centrul de zi Marina este un centru de suport educaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din Curtea de Argeş şi comunele limitrofe, înfiinţat de Fundaţia HAND-ROM în anul 2002, cu sprijinul UNICEF. Centrul oferă servicii de educaţie specială şi incluzivă, abilitare-reabilitare, kinetoterapie şi ergoterapie, logopedie, ludoterapie, psihodiagnoză, consiliere individuală şi de grup pentru un număr de 86 de copii cu dizabilităţi din Curtea de Argeş şi cele 21 comune limitrofe.

Atelierul protejat Dizab-Rom a fost înfiinţat de HAND-ROM în anul 2009, printr-un proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap (ANPH).  Dizab-Rom este singurul atelier protejat de pregătire preprofesională din zona de nord a judeţului Argeş.  Atelierul oferă cursuri de pregătire preprofesională în meseriile de legător manual şi lumânărar pentru tinerii cu dizabilităţi din Curtea de Argeş şi comunele limitrofe.

Despre FUNDATIA UMANITARA HAND-ROM

Misiune: sa initiem proiecte si programe prin care persoana cu dizabilitati sa-si construiasca viitorul si sa-si influenteze destinul. HAND-ROM ofera grupului tinta un reprezentant, stimuland dialogul civic si solidaritatea, formand lideri si grupuri de initiativa comunitare sau regionale pentru drepturile si nevoile reale ale persoanelor cu dizabilitati, acces la educatie, formare profesionala, angajare, dreptul la munca in ateliere si unitati protejate si la domiciliu.

Confirmare pana la data: 28 noiembrie 2011

Participare: Intrare libera

Parteneri eveniment:
  • NICOSMAIL unitate protejata NICOSMAIL unitate protejata
Parteneri media eveniment:
  • Arges Expres Arges Expres