Galeria de arta Senso

BUCURESTI - 5 decembrie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Vă invităm joi 8 decembrie 2016, orele 18:00, la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, București), la vernisajul expoziţiei colective de Artă Decorativă, un eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

Galeria de arta Senso

Vor fi expuse lucrările artiștilor vizuali Arina Ailincăi, Lucian Butucariu, Lisandru Neamțu, Costel Iacob, Aniela Ovadiuc, Dionisie Popa, Pavel Bucur, Daniela Făiniș, Cela Neamțu, Dan Băncilă, Alina Băncilă, Alina Simion, Mihai Țopescu, Sanda Bucur.

           

            Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2016 -  16 ianuarie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta între orele 12.00 -18.00, duminica inchis.

            ”Galeria Senso și-a obișnuit vizitatorii cu câte o expoziție de artă decorativă, inventivă și spectaculoasă, la fiecare sfârșit de an. Cauzele care au determinat această opțiune sunt legate de magia sărbătorilor și a zăpezii, de mania cumpărăturilor, de bucuria aproape inițiatică pe care o declanșează obiectele expuse (în fond tot atâtea deschideri către laboratorul secret al artistului), de farmecul ludic pe care îl presupune creativitatea în stare pură, ingenuă și ingenioasă deopotrivă. În fond, este o Invitație la călătorie în lumea formelor, pe care organizatorii și-au propus să o așeze sub vraja versurilor lui Baudelaire: Là, tout n’est qu’ordre et beauté/ Luxe, calme et volupté și sub intensitatea cromatică a unui tablou cu nume de vers, pictat de Henri Matisse în 1904, achiziționat de un Paul Signac entuziasmat și expus la Salonul Independenților din anul următor (pânza, aflată astăzi la Musée d’Orsay din Paris, se chiamă, desigur, Luxe, calme et volupté).” – Dr. Doina Păuleanu, critic de artă, Directorul Muzeului de Artă Constanța

     

 ”Galeria Senso este deschisă deopotrivă, expozițiilor personale și colective, dar și tuturor artelor vizuale, stilurilor și abordărilor, fără a manifesta alte exigențe decât calitatea și valoarea, chiar dacă acestea se manifestă în unele ocazii la început de drum. Această nouă manifestare dedicată artei decorative este un nou și adecvat prilej de a prezenta un număr însemnat de artiști și obiectele pe care le-au creat cu ingeniozitate și elanuri ale fanteziei care par de neoprit. Expoziția cumulează, într-o etalare adecvată, piese din cupru, bronz și alamă, din gresie, porțelan, glazuri, oxizi metalici și pigmenți, din lemn, sticlă optică, opalină, fuzionată și cristal, din lână, bumbac, mătase și broderie, realizate cu tehnici de o varietate inepuizabilă, rânduite între specificitate, tradiție și experiment.

Obiecte bi- sau tridimensionale, figurative sau abstracte, monocrome, discret sau spectaculos colorate, transparente sau opace, inventate sau ready-made, turnate, ciocănite, țesute, cusute, arse la temperaturi variate (dar în general foarte înalte) – și enumerarea poate continua – dau seama despre disponibilitățile creatoare ale artiștilor, închiși voluntar în atelierele lor de reație pentru uzul și delectarea publicului.

Acest eveniment este o modalitate sărbătorească prin care Galeria de arta Senso se desparte de anul vechi – s-au scurs deja 350 de zile! – și îl întâmpină cu bucurie și speranță pe cel nou, 2017.

Aducem arta mai aproape de tineiată deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată.

Sărbători fericite și un an nou mai bun!Galeria de Artă SENSO.        

 

            Program Galeria de Artă SENSO:

            Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă între orele 12.00 - 18.00, duminica inchis.

 

            Vă invităm să vizionaţi câteva dintre reportajele SENSO TV dedicate protagoniștilor  Expoziției de ARTĂ DECORATIVĂ accesând link-urile:

    https://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-7389/cela-neamtu-aniverseaza-75-de-ani-la-galeria-sensohttps://www.sensotv.ro/arta-plastica/Clipa-de-arta-5749/cela-neamtu-pasarea-maiastra-a-tapiserieihttps://www.sensotv.ro/arta-plastica/Clipa-de-arta-6518/aniela-ovadiuc-focul-nu-iartahttps://www.sensotv.ro/arta-plastica/Clipa-de-arta-6515/mihai-topescu-anatomia-sticleihttps://www.sensotv.ro/arta-plastica/Clipa-de-arta-5437/detalii-anca-boeriu https://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-7441/despre-om-natura-si-arta-cu-daniela-fainis   https://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-7440/dan-bancila-miracolul-ingemanarii   https://www.sensotv.ro/arta/Colectia-Senso-TV-672/alina-bancilahttps://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-6561/arina-ailincai-un-poem-tridimensional-in-ceramicahttps://www.sensotv.ro/arta/Arte-6553/lucian-butucariu-sticla-care-vorbestehttps://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-7449/costel-iacob-jucarii-pentru-oameni-mari   https://www.sensotv.ro/arta/Clipa-de-arta-7300/sculptura-simbolica-a-lui-pavel-bucur

 

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, sponsor al tuturor evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.