Managerii AVIVA muncesc la lopată şi mistrie pentru craiovenii care au mare nevoie de o locuinţă!

Craiova - 3 aprilie 2006

Comunicat tip General in ONG

O echipă formată din 28 de voluntari din 7 ţări de pe 3 continente (Canada, Marea Britanie, Olanda, România, India şi Singapore) vor lucra între 03 – 07 aprilie 2006 la construcţia unor locuinţe pentru familii defavorizate din Craiova. Acţiunea de voluntariat este rodul colaborării dintre asociaţia non-profit Habitat pentru Umanitate şi compania de asigurări Aviva. Prestigioasa companie îşi trimite managerii internaţionali să pună mâna pe lopată şi mistrie, cot la cot cu familiile care au mare nevoie de locuinţă, pentru a SIMŢI pe viu misiunea şi valorile Aviva întrucât acestea au la bază grija faţă de oameni.

,,Sunt destule motive pentru care Academiei de Leadership a Aviva îi face plăcere să fie partenerul iniţiativelor locale precum este Habitat în România. Aceste proiecte ne dau posibilitatea de a stimula dezvoltarea oamenilor noştri într-un mod care demonstrează scopul şi valorile noastre. Aviva există pentru a aduce prosperitate şi protecţie. Modul nostru de abordare este să lucrăm ca o echipă, să fim progresişti, să obţinem rezultate şi să facem toate acestea cu integritate. Noi urmărim să sprijinim dezvoltarea oamenilor noştri printr-o gamă diversă de experienţe, iar munca alături de comunităţile sărace din Craiova reprezintă unul din modurile prin care căutăm să realizăm acest lucru.' – Carolyn Reed, Director al Grupului de Dezvoltare a Managementului pentru Aviva.
Poveştile familiilor care vor beneficia anul acesta de locuinţe Habitat în Craiova sunt tulburătoare.
Cu sprijinul Aviva, drama Adrianei Pungă este pe cale de a lua sfârşit. Rămasă fără soţ în urmă cu trei ani, craioveanca de 43 de ani s-a văzut nevoită să ia viaţa în piept singură având drept sprijin copiii, Andreea (17 ani) şi Gabriel (15 ani), şi câteva rude inimoase. „Soţul meu a decedat în urma unui accident de circulaţie. Au urmat luni la rând de chin. Un lung şir de procese ne-a mâncat şi puţinii bani pe care îi aveam puşi deoparte”, povesteşte Adriana.
Soţii Cioi şi cei trei băieţi ai lor locuiesc într-una din camerele căminului situat pe strada Caracal din Craiova, cunoscut în urbe sub numele de Căminul IRA. Sunt în total cinci suflete care de peste 10 ani dorm în frig şi nu ştiu ce înseamnă apa caldă.
Alte familii trăiesc în locuinţe insalubre sau înghesuite pe la rude. Până în urmă cu câteva luni, membrii familiei Ienciu au trăit într-o încăpere a unei case naţionalizate. „Acel imobil era vechi de peste 100 de ani. Bucătăria era undeva la subsol, iar baia era comună. Era inuman în ce condiţii trăiam şi riscam să ne îmbolnăvim copii. Însă speranţa de a avea o casă a noastră nu a murit nici o clipă”, spun soţii Ienciu, o altă familie beneficiar Habitat.
,,Asociaţia Habitat pentru Umanitate oferă managerilor Aviva o şansă de a da ceva înapoi comunităţii în care Aviva are filială şi să vadă rezultatele palpabile ale muncii lor. Dar mai presus de toate, eforturile reunite ale companiei şi Habitat sunt îndreptate către rezolvarea problemei locuinţelor sărăcăcioase şi a lipsei de locuinţe pentru familiile fără speranţă din Craiova”, spune preotul Gheorghe Zamfir, preşedintele asociaţiei Habitat pentru Umanitate Craiova.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/habitat-for-humanity-romania/managerii-aviva-muncesc-la-lopata-si-mistrie-pentru-craiovenii-care-au-mare-nevoie-de-o-locuinta