Sarbatoarea Integrarii: Casa Terapia Ranbaxy - O casa pentru Europa!

Locul desfasurarii: saniterul Habitat pentru Umanitate Cluj

Organizator: Habitat pentru Umanitate Cluj si Terapia Ranbaxy

Între 2 şi 9 mai 2007, asociaţia Habitat pentru Umanitate Cluj sărbătoreşte alături de partenerul său, compania Terapia Ranbaxy integrarea României în Uniunea Europeană printr-un eveniment deosebit, în premieră pentru comunitatea clujeană. Astfel, în cadrul proiectului de CSR "Sărbătoarea Integrării: Casa Terapia Ranbaxy – O casă pentru Europa!” în doar 6 zile, prin munca voluntară a peste 90 de voluntari ROMÂNI, angajaţi ai cunoscutei companii clujene Terapia Ranbaxy şi prin suportul financiar al companiei se va construi o locuinţă întreagă pentru o familie în mare nevoie din Cluj. Inaugurarea casei va avea loc în 9 Mai, de Ziua Europei, în prezenţa beneficiarilor şi a voluntarilor implicaţi.

După foarte multe proiecte cu voluntari străini, este pentru prima oară când se va construi o locuinţă Habitat întreagă doar cu voluntari ROMÂNI, angajaţi ai companiei Terapia Ranbaxy, cu sediul la Cluj-Napoca. Familia care va beneficia de această locuinţă este familia Simona şi Cristian Sîntămărian: „De ani de zile ne luptăm pentru îndeplinirea unui vis: acela de a dărui copiilor un acoperiş, o viaţă mai bună, stabilitate şi siguranţă. Vrem să le putem spune copiilor noştri: SUNTEM ACASĂ! şi de aici nu vom mai fi nevoiţi să plecăm. Ce a fost doar un vis pentru noi timp de 12 ani se va realiza în doar o săptămână datorită companiei Terapia Ranbaxy. Nici nu putem să descriem bucuria şi emoţia ce o simţim în aceste momente. Este uimitor!”, declară soţii Sîntămărian.

Alegerea, atât a proiectului, cât şi a perioadei nu a fost deloc întâmplătoare. Compania Terapia Ranbaxy trăieşte un an al integrării, după ce, în iunie 2006, pachetul majoritar al Terapia SA a fost achiziţionat de către una dintre cele mai puternice companii producătoare de medicamente generice din lume – Ranbaxy Laboratories Limited. Pe de altă parte, România trăieşte un an al integrării în UE. Astfel, este o ocazie aleasă pentru a sublinia un moment atât de important pentru companie şi pentru comunitatea românească. Iar celebrarea proiectului – inaugurarea casei Terapia Ranbaxy – coincide cu Ziua Europei, sărbătorită pe 9 Mai.

Referindu-se la programele de responsabilitate socială ale companiei Terapia Ranbaxy în general, dar şi la acest proiect în special, domnul Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, a declarat: “Ne dorim progresul comunităţii clujene, ne dorim ca întreaga comunitate în general şi cea clujeană în special, să susţină evoluţia companiei Terapia Ranbaxy, o companie care a devenit internaţională pornind din Cluj în 1921. Iar acest lucru este posibil doar dacă şi noi susţinem comunitatea clujeană”.

Angajaţii Terapia Ranbaxy se vor alătura astfel miilor de voluntari Habitat din întreaga lume. Amintim aici doar câteva nume celebre: Jon Bon Jovi, Brad Pitt, Dustin Hoffman, Susan Sarandon, Robin Williams, Cher, tenismena Nadia Petrova, Richard Quest (jurnalist CNN), preşedinţii SUA Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton.

În iunie 2006 Ranbaxy Laboratories Ltd. a finalizat procesul de achiziţie de către Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% Terapia SA. Operaţiunile combinate ale Terapia şi Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din România sub numele comercial Terapia Ranbaxy. Înfiinţată în 1921, Terapia SA are un nume de marcă puternic şi a înregistrat constant creşteri şi profitabilitate. Compania este foarte bine plasată pentru a beneficia de creşterea pe care România o va avea în următorii ani deoarece cheltuielile alocate îngrijirii medicale se vor ridica la nivelul ţărilor Europei Centrale. Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internaţională de produse farmaceutice integrată, bazată pe cercetare, cu sediul central în India. Aceasta produce o gamă variată de produse generice de bună calitate şi la preţuri accesibile, profund apreciate atât de către comunitatea medicală, cât şi de către pacienţii din diferite zone ale lumii. Compania îşi deserveşte clienţii din peste 125 de ţări şi are un portofoliu extins de filiale, sucursale şi alianţe, operaţiuni locale în 49 de ţări şi operaţiuni de producţie în 9 ţări.

Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, aproape 600 de familii din România şi 200.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de case construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 70 de familii, iar pe parcursul anului 2007 se vor desfăşura lucrări la alte 12 locuinţe şi 10 renovări.


Habitat pentru Umanitate Cluj: Maria Cinar - director imagine, 0749.033.538
Terapia Ranbaxy: Ramona Tcaciuc - Corporate PR Officer, Tel: 021.3000.297


Despre HABITAT PENTRU UMANITATE CLUJ

* * *
Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, aproape 600 de familii din România şi 200.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de case construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 70 de familii, iar pe parcursul anului 2007 se vor desfăşura lucrări la alte 12 locuinţe şi 10 renovări.
* * *
În iunie 2006 Ranbaxy Laboratories Ltd. a finalizat procesul de achiziţie de către Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% Terapia SA. Operaţiunile combinate ale Terapia şi Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din România sub numele comercial Terapia Ranbaxy. Înfiinţată în 1921, Terapia SA are un nume de marcă puternic şi a înregistrat constant creşteri şi profitabilitate. Compania este foarte bine plasată pentru a beneficia de creşterea pe care România o va avea în următorii ani deoarece cheltuielile alocate îngrijirii medicale se vor ridica la nivelul ţărilor Europei Centrale. Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internaţională de produse farmaceutice integrată, bazată pe cercetare, cu sediul central în India. Aceasta produce o gamă variată de produse generice de bună calitate şi la preţuri accesibile, profund apreciate atât de către comunitatea medicală, cât şi de către pacienţii din diferite zone ale lumii. Compania îşi deserveşte clienţii din peste 125 de ţări şi are un portofoliu extins de filiale, sucursale şi alianţe, operaţiuni locale în 49 de ţări şi operaţiuni de producţie în 9 ţări

Participare: Intrare libera