Instrumentele Hogan Assessments, avizate de Colegiul Psihologilor din Romania

BUCURESTI - 17 iulie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, HR

Live site

HART Consulting , partenerul autorizat pentru Romania si Republica Moldova pentru Hogan Assessments, anunta ca instrumentele de diagnoza Hogan Assessments au obtinut avizul Colegiul Psihologilor din Romania in luna iunie a acestui an.

Hogan Assessments

Hogan Assessments

 "Acreditarea instrumentelor Hogan a venit ca un gest firesc izvorat din valorile si credintele noastre de a oferi solutii si instrumente de calitate clientilor nostri, pentru a ii sustine in luarea celor mai bune decizii de selectie si dezvoltare.” 

Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting

Hogan Assessments, instrumentele premium de auto-constientizare si dezvoltare dedicate managerilor, se bazeaza pe o practica de peste 30 de ani realizata in cele mai bogate companii ce se regasesc in Top 500. La nivel mondial, peste 3.5 milioane de adulti au parcurs aceste evaluari in peste 40 tari.

In Romania, instrumentele Hogan Assessments sunt aduse de catre HART Consulting, membru al retelei internationale Hogan Assessment Systems si partenerul autorizat pe Romania si Republica Moldova,  care activeaza pe piata locala din anul 2006. Pe teritoriul Romaniei, in total, au fost peste 3.500 de persoane evaluate de HART Consulting cu instrumentele Hogan Assessments si peste peste 5.000 de rapoarte Hogan generate. 

In intreaga activitate de pana acum, HART Consulting, utilizand in procesele de HR instrumentele de evaluare Hogan Assessments, a aplicat principiile psihologiei organizationale si a stabilit si militat pentru standarde ridicate, calitate, dar si o abordare etica in afaceri.

Avizul dat de Colegiul Psihologilor din Romania este o dovada in plus a respectarii standardelor privind constructia de instrumente psihologice precum si a utilitatii lor. Instrumentele Hogan Assessments pot fi utilizate din punct de vedere legal in evalurea psihologica realizata pe teritoriul Romaniei, putand fi utilizate de catre psihologi independenti sau organizationali in practica lor curenta.

Intrumentele Hogan Assessments si-au dovedit eficienta si impactul pozitiv in business prin optimizarea proceselor de selectie, dezvoltarea angajatilor si a leadership-ului, coaching si managementul talentelor.

In Romania, aproximativ 200 de companii utilizeaza in acest moment instrumentele Hogan Assessments in procesele de selectie, talent management si leadership development.

„Piata fortei de munca devine din ce in ce mai competitiva si angajatorii sunt, pe buna dreptate, din ce in ce mai preocupati de calitatea oamenilor, indiferent de nivelul ierarhic la care se afla.

Performanta companiei depinde intr-o mare masura de angajati, de competentele acestora, de nivelul lor de angajament.

Volumul bugetelor cheltuite pe dezvoltare si pe a « repara » problemele de performanta sau de atitudine este cu mult mai mare decat cel dedicat selectiei. Se folosesc mai mult instrumente de evaluare , de diagnoza pentru a facilita schimbarea comportamentala si accelerarea performantei decat pentru a selecta oamenii potriviti cu postul si cu organizatia.

Cel mai usor mod de a avea cultura dorita si performanta asteptata este asigurarea unui proces de recrutare si selectie cat mai riguros. Doua lucruri sunt in acest context importante: alegerea setului de categorii de instrumente care vor fi aplicate ca filtre in selectie si alegerea instrumentelor specifice potrivite, de calitate in cadrul fiecarei categorii.

Psihologii organizationali au demonstrat prin studii numeroase si solide ca testele de personalitate si de abilitati aduc un plus important de valoare in sporirea gradului de siguranta in deciziile de selectie si aduc un ROI semnificativ.

In acest context, specialistii in resurse umane trebuie sa aiba un ochi critic asupra alegerii de instrumente psihologice folosite in selectie si dezvoltare. Noi, la HART Consulting, credem cu tarie in stiinta  psihologiei pusa in slujba business-ului. Cooperarea cu Universitatea din Bucuresti, departamentul de psihologie, este unul dintre pilonii importanti pentru ceea ce inseamna crezul nostru in cercetarea psihologiei organizationale.

Acreditarea instrumentelor Hogan a venit ca un gest firesc izvorat din valorile si credintele noastre de a oferi solutii si instrumente de calitate clientilor nostri, pentru a ii sustine in luarea celor mai bune decizii de selectie si dezvoltare”, declara Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting.

Despre HART Consulting

HART Consulting activeaza pe piata locala din anul 2006, oferind servicii de consultanta in arii precum: selectie (ROI, studii de benchmark intern, evaluari de personalitate si de abilitati), programe de evaluare si dezvoltare la nivel individual si de echipa (profile de leadership Hogan Assessments, 360 feedback, Assessment & Development centers, coaching), studii organizationale, coaching, seminarii pe tematici de HR. Suntem parte a retelelor internationale Hogan Assessment Systems si CCi Surveys International si partenerul autorizat pentru Romania si Republica Moldova pentru aceste instrumente de diagnoza.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/hart-human-resource-consulting/instrumentele-hogan-assessments-avizate-de-colegiul-psihologilor-din-romania