House Factory si piaţa confecţiilor metalice

BUCURESTI - 25 martie 2008

Comunicat tip General in Constructii

Afacerile din acest sector au crescut cu peste 40%, în 2007, pe fondul cererii tot mai mari de pe piaţa imobiliară. Tendinţa se va păstra şi în acest an

COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 24 martie 2008


House Factory si piaţa confecţiilor metalice

Afacerile din acest sector au crescut cu peste 40%, în 2007, pe fondul cererii tot mai mari de pe piaţa imobiliară. Tendinţa se va păstra şi în acest an

Rolul de vedetă a pieţei construcţiilor este jucat în continuare de oţel-beton. Însă producătorii de profile metalice au pornit deja o puternică ofensivă. Iar argumentul lor principal este imbatabil: preţuri mai mici.
Oţelul-beton, produsele siderurgice, sârma laminată, plasa sudată, ţevile şi tabla zincată sunt produsele de pe piaţa confecţiilor metalice folosite cel mai frecvent în construcţii. Oţelul-beton, folosit în alcătuirea structurilor de rezistenţă ale clădirilor tradiţionale, este considerat de specialiştii Patronatului Societăţilor din Construcţii produsul-vedetă al pieţei. România are o capacitate de producţie de aproximativ un milion de tone de oţel-beton anual. Şi asta în condiţiile în care cererea pentru consumul intern a fost în 2007 cu peste 300.000 de tone mai mare.
O soluţie mai ieftină decât cea tradiţională

Specialiştii prevăd şi un 2008 o creştere sensibilă a cererii pe piaţa românească, până la nivelul de 1.500.000 de tone. Varianta cea mai simplă pentru susţinerea exploziei de noi şantiere este reprezentată de importuri, principalul furnizor fiind Turcia. 'Profilele siderurgice cu secţiune în formă de I, H sau U pot înlocui cu succes oţelul-beton din construcţiile înalte.

Costurile în materie de consum de oţel sunt cu 30% mai mici decât în cazul oţelului-beton', spune Petru Todoran, director executiv al Asociaţiei Române a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET). Elementele metalice sunt folosite mai ales în construcţia de spaţii industriale, dar au aplicaţie şi pe piaţa clădirilor civile. 'Activitatea noastră se bazează în proporţie de 80% pe construcţii industriale, dar activăm şi pe piaţa clădirilor rezidenţiale. Societatea noastră a avut în ultimul an un progres constant', explică Robert Miroslav, manager Rocor Construct SRL.

Cererea pentru confecţiile metalice va creşte şi anul acesta. Nici preţurile nu vor bate pasul pe loc. Astfel, pentru oţel-beton, tarifele se vor majora de la 470 de euro pe tonă la 490 de euro pe tonă. Profilele siderurgice vor fi şi ele tot mai solicitate de constructori.
Ele vor costa însă între 630 şi 800 de euro pe tonă, faţă de numai 540-760 euro pe tonă în 2007. „Tendinţa crescătoare se va menţine şi la celelalte confecţii metalice, pe parcursul anului curent', se mai arată într-un studiu al ARDIMET.

Case cu structură metalică, primii paşi în România

Elementele metalice nu sunt destinate exclusiv construcţiilor înalte, ci şi locuinţelor unifamiliale. Un exemplu este casa pe structură metalică în sistem de franciză House Factory International (HFI). Pereţii acestor clădiri sunt executaţi din structură metalică uşoară de oţel galvanizat, produsă în România cu materie primă americană.

'Structura se prinde pe placa armata de fundaţii în formă de pahar, interconectate de placa de beton-armat, pereţii sunt placaţi la exterior cu plăci de beton uşor izolat termic şi fonic şi la interior cu OSB şi gips-carton', explică Aurel Lungu, administrator HFI.

Patru firme au cumpărat până acum franciza în constructii care costa numai 39.000 de euro plus TVA, investiţie care poate fi recuperată în mod ideal prin construirea a două case în acest sistem, după cum declară francizorul. 'Practic, costul francizei se recuperează după ce firma francizată construieşte trei case', precizează dl. Lungu. Cererea pietii depaseste valoarea de 500.000 euro/judet… ceea ce inseamna ca franciza House Factory este una dintre cele mai profitabile propuneri de afaceri la cheie.


Detalii:
Simona Bujoreanu
e-mail: franchising@housefactory.org
Mobil: 0728-318.655
Catalog: www.case-ieftine.com
Site: www.housefactory.org

Despre House Factory International

comunicat de presa
Simona Bujoreanu
tel: 0728.318.655
franchising@housefactory.org