Cat de importanta este diversitatea portofoliului pentru Vascar, producator de top din industria carnii?

BUCURESTI - 24 august 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Compania Vascar este unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania. Activitatea sa ar putea fi descrisa in multe moduri: longeviva, intrucat compania a fost fondata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui; responsabila, intrucat carnea folosita este de cea mai buna calitate, iar productia este una care are grija si de mediul inconjurator; vizionara, intrucat multe dintre produsele care ies pe poarta fabricii sunt unice in Romania, iar unele dintre acestea nu contin E-uri, conservanti, coloranti si aditivi alimentari.

Ciuburciu

Ciuburciu

Cu toate acestea, un alt cuvant descrie poate si mai bine spiritul si esenta companiei Vascar. Este vorba despre diversitate.

In cazul companiei Vascar din Vaslui, diversitatea se manifesta pe mai multe directii, iar despre aceasta ne-a vorbit Directorul General, Vlad Ciuburciu: “In primul rand, ne referim la varietatea produselor. Avem un portofoliu complex, din care fac parte mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh. In general, companiile din industria carnii sunt specializate intr-una dintre categoriile enumerate anterior, insa la Vascar producem si conserve, intrucat am pastrat sectia deschisa in anul 1984, pe care am modernizat-o si retehnologizat-o in 2006. Din acest punct de vedere, putem spune ca suntem una dintre companiile cu cea mai variata oferta din Romania, iar multe dintre produse sunt unice pe piata”.

Mai mult decat atat, produsele Vascar care poarta eticheta “Alege natural, fara E-uri” sunt 100% naturale, realizate doar din carne atent selectionata si condimente alese.

In al doilea rand, Ciuburciu (Vascar) vorbeste despre diversitatea canalelor de distributie pentru produsele companiei pe care o conduce si despre importanta acestora. “Produsele noastre din carne se gasesc in magazinele proprii din regiunea Moldovei, 21 la numar, dar si in marile retele de hypermarket-uri din toata tara – Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, magazinele noastre partenere, precum si in raioanele cu produse traditionale din hypermarket-urile din tari cu mari comunitati de romani”, spune Directorul General.

Am preluat o companie stabila, cu o mare notorietate in regiunea Moldovei. Ceea ce am adus in plus este o abordare de business ancorata in realitatile prezentului si o crestere a notorietatii brand-urilor sale, Vascar si Moldova in Bucate, la nivel national”, adauga Vlad Ciuburciu .

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca Vascar este o companie care se implica activ in numeroase actiuni sociale pe teritoriul judetului Vaslui. “Consideram ca este datoria noastra sa sustinem comunitatea locala, fara sprijinul careia nu am fi reusit sa ne bucuram de notorietatea, recunoasterea si performantele actuale, atat pe plan regional, cat si national”, explica Vlad Ciuburciu. Implicarea companiei este vizibila in proiecte din domeniul sanatatii (donatii pentru spitale la inceputul pandemiei), educatiei (sprijinirea invatamantului dual si oferirea de burse), sportului si social.

Cu peste 400 de angajati si 8 milioane de euro plati la bugetul de stat in ultimii 5 ani, dintre care 1,5 milioane de euro in 2020, compania Vascar este unul dintre principalii angajatori din regiune, dar si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local. Vascar a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, o crestere de 13% fata de anul precedent.

Taguri: vascarciuburciu