Ce rol are o casa de avocatura in solutionarea unui litigiu

BUCURESTI - 18 ianuarie 2019

Comunicat tip General in Juridic

In anumite situatii, in functie de tipul litigiilor, este imposibil sa rezolvi un conflict printr-o negociere amiabila. O casa de avocatura profesionista isi propune sa vina in sprijinul clientilor sai cu solutii eficiente si rapide, astfel incat procedurile in fata instantei de judecata sa se rezolve intr-un mod cat mai simplu. In situatia in care un client primeste o cerere de chemare in judecata formulata impotriva sa, exista mai multe demersuri juridice care trebuie efectuate. Un avocat specializat in litigii cunoaste in detaliu legislatia care se aplica respectivului caz, precum si modul in care acesta trebuie prezentat in fata instantei, in asa fel incat sa existe sanse mari de castig. Iata care sunt pasii care trebuie urmati de o casa de avocatura inainte de a se implini primul termen de judecata!

Andrewid.ro

Andrewid.ro

Analizarea cererii de chemare in judecata
In cazul unui litigiu, persoana in cauza trebuie sa se documenteze temeinic din punct de vedere juridic impreuna cu consultantul sau ce apartine de o casa de avocatura in vederea obtinerii probelor ce pot fi folosite in apararea sa, astfel incat sa demonteze sustinerile reclamantului din actiunea introductiva.

Formularea intampinarii
Un alt demers care trebuie realizat inainte de termenul de judecata consta in formularea intampinarii, document ce se depune la dosar in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata de catre avocatul desemnat de o casa de avocatura. In situatia in care exista anumite pretentii impotriva reclamantului, exista posibilitatea ca acestea sa fie depuse in acelasi timp cu intampinarea.

Pregatirea procesului
Daca reclamantul a formulat un raspuns la intampinare, paratul sau avocatul specializat in litigii ce apartine de o casa de avocatura va trebui sa se prezinte la arhiva instantei pe rolul careia se afla dosarul pentru a fotocopia raspunsul si, eventual, actele atasate acestuia. De regula, acest raspuns nu este comunicat paratului. Ulterior, paratul sau avocatul va primi o citatie prin care i se aduce la cunostinta primul termen de judecata. Acesta va trebui sa formuleze note probatorii pentru acest termen. De asemenea, avocatul desemnat de o casa de avocatura sa se ocupe de caz va avea rolul de a formula interogatoriul, daca e cazul. In caz ca reclamantul este o persoana juridica, interogatoriul trebuie formulat si depus la dosarul cauzei in acelasi timp cu intampinarea.

Asadar, pentru cazurile disputate in instanta, este nevoie atat de analizarea cererii de chemare in judecata, de formularea intampinarii, de analizarea raspunsului la intampinare, precum si de administrarea probelor, astfel incat procesul sa se solutioneze intr-un mod eficient. Vorbim despre demersuri ce implica o cunoastere in profunzime a legislatiei in vigoare, iar aceasta poate fi intregita numai de o casa de avocatura cu experienta in domeniu. Spre exemplu, avocatii din cadrul AndrewID ofera servicii de consultanta juridica in caz de litigiu, precum: litigiu comercial, litigiu civil, privind proprietatea intelectuala sau dreptul muncii ori in caz de mediere si arbitraj.

In cazul unui litigiu, avocatii din cadrul AndrewID – casa de avocatura – se vor prezenta in fata instantelor judecatoresti, precum si in fata Curtii de Arbitraj Judiciar, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, cat si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.