De ce sa cumperi petarde doar de la un magazin autorizat si nu de la vanzatorii ambulanti?

BUCURESTI - 14 ianuarie 2019

Comunicat tip General in Retail

Vanzatorii ambulanti de petarde din piete sunt "renumiti" pentru faptul ca nu cunosc ce tip de produse vand si vor doar sa faca profit cat mai rapid, fara sa fie interesati de integritatea fizica a clientilor, odata ce acestia detoneaza materialele pirotehnice.

Ekopiro.ro

Ekopiro.ro

Totusi, tactica la care acestia au recurs cu prilejul Revelionului 2019 este una de-a dreptul inconstienta. Mai exact, acestia au vandut petarde pentru ursi pe post de articole pirotehnice. Acesti explozivi foarte puternici, numiti in engleza "noise deterrents" (mijloace de intimidare pe baza de sunet), sunt destinati exclusiv folosirii in padure, pentru a speria ursii si alte animale salbatice si a preveni apropierea acestora de asezarile umane.

In Statele Unite ale Americii, asa-numitele "petardele pentru ursi" pot fi folosite numai de ofiteri sau vanatori anume instruiti pentru acest scop, prin urmare nu de publicul larg. De altfel, pe ambalajul lor, printre altele, se mentioneaza ca distanta minima la care trebuie aruncate este de 30 de metri, mult mai mare decat in cazul articolelor pirotehnice obisnuite.

Un reportaj filmat cu camera ascunsa intr-o piata unde se comercializau petarde pentru ursi releva inconstienta vanzatorilor ambulanti. "Sunt OK, chiar bubuie tare! Astea sunt cele mai puternice, sunt pentru distractie (...) Nu stiu treaba asta, cum o dai cu vecinii tai, tu iti faci treaba (...) Pocnesc foarte tare, le poate folosi oricine peste 18 ani", poate fi auzit unul dintre acestia spunandu-i unui reporter sub acoperire.

In ciuda lipsei de responsabilitate a comerciantilor ambulanti, anul acesta au fost mult mai putine incidente legate de folosirea petardelor si artificiilor decat in trecut. Una dintre explicatii este faptul ca, in 2018, pe piata din Romania a intrat Ekopiro, magazin autorizat de articole pirotehnice, cu experienta si succes in Ungaria, Cehia si Slovacia.

Ce avantaje iti ofera un furnizor profesionist de petarde si artificii?

Inca de la aparitia sa, Ekopiro s-a dezvoltat in doua directii la fel de importante. In primul rand, vorbim despre produsele oferite, extrem de variate: petarde, fumigene, artificii, rachete de Revelion, stroboscoape, torte, dar si articole de petrecere, printre care serpentine, lumanari, confetti, lampioane, artificii de tort si baloane.

Toate acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international si iti ofera garantia ca vor functiona ireprosabil, la fel ca in filmuletele de prezentare de pe site.

In al doilea rand, pe langa produsele profesionale, Ekopiro ofera si un serviciu poate chiar mai important. Inca de la patrunderea sa pe piata din Romania, magazinul autorizat de petarde si artificii incearca sa educe publicul sa devina mai responsabil si constient de pericolele acestor articole pirotehnice, atunci cand nu sunt utilizate in mod corespunzator.

Prin urmare, toate produsele de la Ekopiro vin in ambalajul original si sunt insotite de instructiuni de utilizare si masuri de siguranta, care sa se asigure ca distractia nu va fi transformata in tragedie. Pe langa instructiuni legate de depozitarea petardelor si artificiilor, magazinul online isi avertizeaza clientii si cu privire la locurile considerate potrivite pentru detonari, distantele de siguranta si modalitatile de protejare a copiilor, dar si animalelor de companie.