Iata cum sa prepari cea mai buna ciorba radauteana

Radauti - 15 iulie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Turism

Ciorba rădăuțeană este una dintre bijuteriile bucătăriei românești. Deși s-a născut într-un orășel mic, așa după cum ne putem da seama din numele preparatului, fiind creat de către doamna Cornelia Dumitrescu, bucătarul șef al Restaurantului Național, preparatul a intrat rapid în meniurile restaurantelor românești și este nelipsit de pe mesele românilor.

.

.

 Chiar dacă putem regăsi diverse moduri de prepare și ingrediente care sunt folosite în prepararea acestei ciorbe, Gina Bradea ne arată lista de ingrediente pe care trebuie să le folosim pentru a obține o ciorbă rădăuțeană cât mai delicioasă:

 - 1 găină sau un pui de aproximativ 1,5 kilograme (puteți folosi și carne de rață sau gâscă)

 - 2 cepe și 2 morcovi

 - jumătate de ardei gras

 - jumătate de țelină rădăcină

 - 6-8 gălbenușuri

 - 1 lingură de făină

 - 400 de grame de smântână (cât mai grasă)

 - mai folosim și: sare, piper, ardei iute, oțet și usturoi

 - iar facultativ putem folosi și leuștean, va da ceva mai multă savoare ciorbei noastre

 - Pentru o culoare cât mai specială a ciorbei noastre, ideal este să folosim gălbenușuri de la ouă de țară, le putem găsi în piață sau la țărani. Dacă nu, putem opta pentru ouă bio sau de calitate superioară, din supermarketuri.

Puteți consulta aici rețeta completă de ciorba radauteana. Bonus, veți găsi acolo și câteva trucuri și sfaturi, care cu siguranță vor face diferența.

Din cantitățile date mai sus ies 10 porții de ciorbă, deci nu trebuie să ne speriem de numărul mare de gălbenușuri sau de cantitatea mare de smântână pe care le folosim pentru acest preparat.

Pentru a obține o ciorbă rădăuțeană cât mai delicioasă este important să respectăm cantitățile indicate în rețetă. Cu atât mai mult, este important să nu facem deloc rabat de la calitate în momentul în care alegem ingredientele pe care le vom folosi. Ouă de calitate, smântână grasă și cât mai curată (fără chimicale, adică) și carne de pui cât mai bună. Așa vom obține un preparat delicios, chiar mai bun decât cele pe care le găsim adeseori în restaurante.

Poftă bună!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/iata-cum-sa-prepari-cea-mai-buna-ciorba-radauteana