IF WellCode, THEN cariera in IT! De la functiile informatice la functia de programator

BUCURESTI - 16 septembrie 2021

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, Cursuri

In primele ore de informatica din liceu, elevii invata functiile de baza, printre care si "if... then...". Aceasta ii spune calculatorului ce cale sa urmeze in situatia in care sunt indeplinite anumite conditii, dar si ce sa faca in caz contrar.

www.Wellcode.ro

www.Wellcode.ro

De aici a pornit si analogia din titlu: daca vei urma cursurile scolii de mentorat/training in IT WellCode, atunci vei avea sansa unei cariere de succes in programare. Vorbim despre una dintre cele mai ravnite meserii din Romania, datorita avantajelor incontestabile: salariile mult peste media pietei, flexibilitatea oferita, siguranta si confortul unui job de viitor etc.

Compania WellCode a fost fondata de Petru Trimbitas, in anul 2017. Fost olimpic la informatica si angajat la Google si Facebook in Statele Unite ale Americii, acesta s-a intors in urma cu patru ani in orasul natal, Cluj-Napoca, pentru a le oferi conationalilor sansa de a-si urma "the Romanian dream" si de a incepe o cariera in IT, cu baze solide. La decizia tanarului au contribuit atat cererea foarte mare in domeniu, la care s-a adaugat oferta universitara relativ redusa, cat si faptul ca alte scoli de training/mentorat in programare din tara noastra nu livreaza ceea ce promit.

"Din alte surse, clientii pot obtine doar tutoriale video sau text, fara alte explicatii. Sau trebuie sa isi ajusteze programul pentru a participa la cursuri. La WellCode, in schimb, totul este flexibil si se pune accent pe dezvoltarea gandirii. Scopul nostru este sa invatam cursantii sa devina independenti si sa fie capabili sa creeze aplicatii de la zero. Acest lucru este foarte important atunci cand vine vorba despre interviuri, intrucat angajatorul va dori sa vada la potentialul sau viitor coleg competentele necesare in domeniul IT-ului", explica Petru Trimbitas. Iar parerile despre WellCode ii confirma spusele.

WellCode pareri: totul se bazeaza pe practica, nu pe teorie. Atat in opinia fondatorului WellCode, cat si a cursantilor, programarea este un domeniu in care practica este mult mai importanta decat teoria. Scrierea de cod si rezolvarea unor probleme cu un grad de dificultate din ce in ce mai mare ii ajuta pe cursanti, fie ei elevi de liceu, studenti sau angajati in alte domenii care vor sa faca reconversie profesionala, sa progreseze mult mai mult decat daca s-ar rezuma la teorie.

WellCode recenzii: cursantii duc singuri problemele la bun sfarsit. Abordarea WellCode presupune ca mentorii, experti in IT, dar si in alte domenii precum mindset, psihologie sau client success, sa nu ofere niciodata rezolvarea la o anumita problema. In schimb, ei ii indruma pe cursanti din aproape in aproape si le ofera indicii care sa le permita sa rezolve singuri problemele. Sentimentul de satisfactie si incredere in sine dobandite astfel nu pot fi egalate prin nicio alta metoda.

WellCode pareri: scopul este scrierea de cod, nu copierea lui. Una dintre marile probleme ale celor care invata programare este ca, la inceput, dar poate si ulterior in cariera, nu creeaza singuri cod de la zero, ci se rezuma la copierea si adaptarea codului deja gasit pe internet, de la IT-isti cu experienta. In schimb, pentru a ajunge sa creeze propriile aplicatii si sa treaca fara probleme interviurile de angajare, acestia trebuie sa dovedeasca initiativa, originalitate, simt practic si independenta.

WellCode recenzii: cursantii sunt pregatiti atat tehnic, cat si mental. Nu in ultimul rand, la WellCode, cursantii nu sunt pregatiti doar din punct de vedere tehnic pentru o cariera in programare, ci si mental. Psihologii, expertii in mindset si specialistii in client success se ocupa de aceste aspecte, iar Petru Trimbitas subliniaza importanta lor. "Mindsetul si atitudinea cu care abordezi problemele in general, nu doar pe cele de matematica sau informatica, sunt extrem de importante pentru a reusi in IT si chiar in viata. Dorinta de a reusi si munca activa depusa pentru obtinerea rezultatelor valoreaza cel putin la fel de mult precum abilitatile tehnice. Mindsetul sta la baza succesului, iar odihna este un alt factor foarte important, care este de multe ori trecut cu vederea", explica fondatorul WellCode.

In final, trebuie precizate alte doua aspecte deosebit de importante: la WellCode, sunt bine-veniti atat elevi de liceu, studenti la facultatile de matematica-informatica, dar si profesionisti in alte domenii care doresc o reconversie profesionala in IT, indiferent de varsta lor. Nu in ultimul rand, aceasta scoala de mentorat/training in programare te formeaza atat pentru angajarea intr-o multinationala, cat si pentru posibilitatea de urma o cariera la fel de fructuoasa ca freelancer sau antreprenor. "Indiferent cum arata succesul in IT pentru tine, la WellCode il poti obtine", spune Petru Trimbitas.