Un model de calorifer din otel, recomandat pentru randamentul termic superior

BUCURESTI - 23 martie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Energie

Fiecare detaliu devine important, in momentul in care este vorba despre confortul propriu. Pentru a obtine o stare de bine si de armonie in propria locuinta, este nevoie sa alegi in cunostinta de cauza fiecare parte a instalatiei de incalzire.

www.Quickshop.ro

www.Quickshop.ro

De exemplu, inainte de a decide ce fel de calorifere vei achizitiona pentru locuinta ta, este util sa cunosti caracteristicile principalelor materiale existente pe piata in acest moment. Asadar, ce alegi: un calorifer din otel sau din fonta?

Caloriferele din fonta

Romanii de varsta a doua si a treia, precum si toate persoanele care locuiesc in blocuri vechi, nerenovate, cunosc, fara indoiala, acest material. Fonta era preferata pentru realizarea dispozitivelor de incalzire inainte de 1989, datorita duratei indelungate de viata si performantei crescute in retinerea caldurii.

Pe de alta parte insa, echipamentele de acest tip sunt atat voluminoase, cat si foarte grele, ceea ce le face extrem de greu de manuit. Vopseaua nu rezista mult timp pe un asemenea material, deci este nevoie sa fie revopsite periodic. Aspectul sufera foarte mult, fiind greu de integrat intr-un apartament mobilat si decorat modern. De asemenea, trebuie tinut cont si de faptul ca, de regula, un dispozitiv realizat din fonta este mai scump decat un calorifer otel.

Caloriferele din otel

In ceea ce priveste formele si dimensiunile, acestea sunt mult mai variate in cazul unui calorifer din otel, comparativ cu fonta. Otelul este mai usor de modelat, ceea ce conteaza mult din punct de vedere estetic, designul interior putand fi realizat in functie de dorintele proprietarului.

Un calorifer din otel se remarca, de asemenea, printr-un bun randament termic, ceea ce inseamna ca degaja rapid caldura in interiorul camerei in care este montat. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca echipamentele rezista chiar si pana la temperaturi de 100 de grade Celsius. Preturile convenabile reprezinta un alt argument in favoarea acestei alegeri.

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea se refera la faptul ca dispozitivele sunt formate din elemente nedetasabile, deci nu isi pot schimba dimensiunile, ci totul trebuie decis cu grija inca de la inceput. De asemenea, durata de exploatare este mai redusa, de aproximativ un deceniu, mai ales daca apa nu este tratata special inainte de intrarea in circuit.

Calorifere din otel cu unul sau mai multe panouri radiante

Magazinul online QuickShop.ro le ofera tuturor celor interesati mai multe modele de calorifer din otel, cu unul sau mai multe panouri radiante, realizate de firme prestigioase, precum Ferroli, Airfel sau Korado. Cumparatorul poate alege inaltimea (intre 30 si 220 centimetri), lungimea (intre 40 si 300 de centimetri) si puterea (pana la 12.239 W) optime pentru propria locuinta.

Informeaza-te si fa alegeri in deplina cunostinta de cauza! Astfel, te vei felicita si vei fi recunoscator pentru inspiratia de care ai dat dovada, in momentul cumpararii unor echipamente de calitate! Pana la urma, un calorifer din otel este o investitie pe termen lung, care te va ajuta sa intampini cu caldura, la propriu si la figurat, atat sezonul rece, cat si toti oaspetii care iti trec pragul.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/un-model-de-calorifer-din-otel-recomandat-pentru-randamentul-termic-superior