IDC Executive Briefing: Romania, UE si Piata IT&C, 27 iunie, Hotel Capsa, Bucuresti

BUCURESTI - 8 iunie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Cea de-a doua editie a IDC Executive Briefings, editie dedicata analizei impactului aderarii la UE asupra pietei IT&C si invataturilor din experienta EU-10: fondurile UE si initiativele IT in Romania, intitulata IDC Executive Briefing: Romania, UE si Piata IT&C va avea loc miercuri, 27 iunie la Hotel Capsa din Bucuresti.

Statutul de membru al Uniunii Europene ofera afacerilor romanesti un acces mult mai facil in relatia cu partenerii de afaceri din Uniunea Europeana. In acelasi timp, acest statut ofera posibilitatea companiilor mici si mijlocii precum si organizatiilor din sectoarele cheie de a accesa fonduri europene destinate modernizarii infrastructurii, imbunatatirii eficientei si stimularea noilor afaceri. Cele doua aspecte vor avea un impact semnificativ in evolutia domeniului IT&C in Romania.

Evenimentul organizat de IDC, Executive Briefing: Romania, UE si Piata IT&C, ofera o imagine de ansamblu a oportunitatilor de investitii in domeniul IT&C. Analistii IDC:

Scott Moore, Consulting Manager, IDC CEMA,
Madalin Lazarescu, Research Manager, IDC Romania,
Calin Mirea, Research Analyst, ITServices, Software and Systems, IDC Romania
Dana Samson, Research Analyst Imaging and Hardcopy Peripherals, IDC Romania

vor dezvalui de asemenea si diferite surse de finantare din fonduri ale Uniunii Europene destinate companiilor mici si mijlocii si dezvoltarii in domeniul IT&C. Acest eveniment acopera urmatoarele subiecte:

- Piata Uniunii Europene: UE 10 devine UE 12
- Planuri nationale de dezvoltare si impactul lor asupra bugetului destinat IT&C
- Surse de finantare din fonduri europene pentru sectorul public si privat
- Analiza verticala a oportunitatilor in domeniul accesarii fondurilor europene

Furnizorii care inteleg modul in care integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a influentat afacerile in UE10 vor deveni consilieri informali in domeniul afacerilor care se confrunta cu provocarea granitelor deschise, a competitiei crescute si, din ce in ce mai des, avalansa de noi oportunitati. Mai mult, furnizorii care pot directiona companiile mici si mijlocii si organizatiile catre fonduri europene aditionale destinate domeniului IT&C isi vor consolida o pozitie foarte puternica in relatiile de afaceri pe termen lung in sectoarele cheie – un lucru vital in noul mediu de afaceri.

De ce merita sa participati

Acest eveniment ofera informatiile esentiale pentru dezvoltarea strategiilor care vor influenta statutul de membru al Romaniei in cadrul Uniunii Europene si accesul la fondurile europene.

IDC percepe evolutia pietei IT&C mai bine ca oricine. In acelasi timp, IDC cunoaste modul in care Uniunea Europeana functioneaza, evolutia pietei IT&C din Romania si impactul statutului de membru al Romaniei.

Reteaua locala si regionala de analisti ai IDC impreuna cu aproape doua decade de existenta si implicare activa in Europa Centrala si de Est ne ofera avantajul cunoasterii elementelor cheie ale imaginii de ansamblu si aplicarea lor la nivel de detaliu in piata IT&C din Romania.

Pentru mai multe informatii legate de evenimentul IDC si pentru inscrieri de participare, va rugam sa o contactati pe Dna. Anca Nani, Conference Manager la tel. +4021 4112743 sau pe email: anani@idc.com. Puteti de asemenea vizita pagina web a evenimentului http://www.idc-cema.com/events/?eu07ro

Despre IDC Romania

Despre IDC

IDC furnizeaza Cercetari Globale cu Continut Local
IDC este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piata si consultanta in domeniul tehnologiei informatiei, telecomunicatiilor si pietelor utilizatorilor de tehnologie din lume. IDC vine in ajutorul profesionistilor IT, personalului din conducere si investitorilor pentru ca acestia sa poata lua decizii corecte in achizitionarea de tehnologii si strategii de business. Peste 900 de analisti din 90 de tari ofera expertiza globala, regionala si locala privind oportunitatile si tendintele pietelor tehnologice. De peste 43 ani IDC furnizeaza rapoarte strategice pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa-si atinga obiectivele cheie ale organizatiilor lor.

IDC – de 15 ani in Europa Centrala si de Est
Din 1990 IDC furnizeaza informatii esentiale despre piata IT&C din Europa Centrala si de Est. Pornind de la o singura persoana intr-un birou mic, am ajuns una dintre cele mai mari corporatii de consultanta, evenimente, cercetare de piata in domeniul tehnologiei informatiei, dispunand de 70 analisti care lucreaza in zece dintre tarile Europei Centrale si de Est.

Pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, IDC dispune de o retea coordonata de birouri in 15 tari cu centre regionale de cercetare in Praga, Istambul si Dubai. Printre clienti se numara numerosi furnizori de hardware, software si solutii IT&C, precum si autoritati guvernamentale si membrii ai industriei financiare.

IDC este o divizie a IDG, lider mondial in furnizarea de media, cercetare, conferinte si evenimente. Informatii suplimentare despre IDC puteti gasi la www.idc.com.


Cristina Pasla
Conference Coordinator

IDC Romania
Str. Dr. Lister 62 ap.1
sector 5, Bucuresti
Tel.: +4021 4115614, 4112743, 4114569
Fax.:+4021 4114569
www.idcromania.ro
www.idc-cema.com
www.idc.com

cpasla@idc.com