IMOLO, prima platformă din România de servicii juridico-fiscale dedicate exclusiv domeniului imobiliar

BUCURESTI - 17 noiembrie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Social, Juridic, Imobiliare

Live site

Cu o piață locală de aproximativ 700.000 de tranzacții imobiliare realizate în anul 2022, dintre care aproximativ 142.000 doar în București (cnf. A.N.C.P.I.), România imobiliară este marcată de efervescență. O problemă majoră cu care, însă, se confruntă toți participanții din acest sector este lipsa de predictibilitate și transparență a cadrului legal incident. Din acest motiv, cunoașterea specifică și completă a regulilor de urbanism, a drepturilor și obligațiilor legale, a regimului fiscal și a altor aspecte juridice în permanentă schimbare este critică în contextul oricărei investiții imobiliare.

https://imolo.ro/

https://imolo.ro/

 Procesul de audit juridic oferă părții implicate informații corecte, obiective și complexe asupra situației juridice a unui imobil, iar acestea îi pot fundamenta decizia de a lua parte sau nu la un contract. 

Florin Ciupitu, co-fondator IMOLO, Partener Ciupitu și Asociații

Doar în ultimii ani observăm că pe rolul instanțelor au fost înregistrate mii de litigii din domeniul imobiliar, majoritatea provenite din cunoașterea insuficientă a legii sau de contracte încheiate deficitar, cauzând prejudicii însemnate celor implicați. O soluție la această problemă o reprezintă adoptarea unor decizii informate și corecte de către toți jucătorii din domeniul imobiliar.

IMOLO marchează o premieră prin transparența cu care adresează durata, prețul și amploarea serviciilor juridice oferite. Este un demers privat, finanțat din fondurile proprii ale fondatorilor, care își propune să aducă claritate și lumină într-un domeniu supus echivocului. Construit pe ideea de prevenție juridică, IMOLO oferă un mix de expertiză, siguranță și transparență, astfel încât oricine își dorește să participe la piața imobiliară să o poată face în cunoștință de cauză.

„Ne dorim ca odată cu IMOLO, publicul să caute utilitatea și confortul mental și financiar pe care le oferă prevenția juridică prin informare corectă și obținerea unei opinii care are în spate o expertiză legală”, a declarat Alina Ciupitu co-fondator IMOLO și Partener la Societatea de Avocați Ciupitu și Asociații. „Trăim deja în multiple incertitudini, iar prin IMOLO ne dorim să o eliminăm pe cea juridică.”

Cu un grup de lucru ales strategic din cadrul Societății de Avocați Ciupitu și Asociații alături de care au fost cooptați experți externi, echipa IMOLO este formată din cinci avocați seniori cu expertiză imobiliară și practică avocațială vastă, la care se adaugă consultanți fiscali și tehnici experimentați.  

Printre serviciile propuse se regăsesc: auditul juridic imobiliar transpus într-un raport detaliat; revizuirea sau redactarea contractelor; consultanță, asistență juridică și reprezentare juridică în cadrul negocierilor sau în instanță. Activitățile principale se referă la cumpărare, vânzare, închiriere, dezvoltare imobiliară și litigii derivate din lucrări de construcții sau dreptul de proprietate, dar pot cuprinde și retrocedări sau orice alte operațiuni din sfera imobiliară.

Platforma de servicii juridice și fiscale integrate, dedicate exclusiv investițiilor imobiliare propune cinci etape simplu de parcurs: solicitare, răspuns, îndrumare, întocmirea raportului de audit juridic, redactarea documentelor necesare și asistență în negocieri.

Oficialii IMOLO pot fi contactati la office@imolo.ro si 0730 775 880. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/imolo/imolo-prima-platforma-din-romania-de-servicii-juridico-fiscale-dedicate-exclusiv-domeniului-imobiliar