Furnizorul de certificate digitale DigiSign intra in portofoliul iNES Group

BUCURESTI - 10 noiembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

iNES Group, cea mai mare companie independenta de pe piata telecomunicatiilor din Bucuresti, isi va diversifica domeniul de activitate intrand pe piata semnaturii electronice. Compania si-a largit portofoliul de servicii oferite prin preluarea, in luna octombrie, a companiei DigiSign, furnizor de certificate digitale si servicii aditionale.

DigiSign este unic reprezentant in Romania al VeriSign, lider mondial in domeniul PKI si al serviciilor SSL (Certificate de Server VeriSign, GeoTrust si Thawte).

Silviu Sabau, CEO al iNES Group, declara: “Achizitia DigiSign este urmarea fireasca a dezvoltarii iNES Group in domeniile conexe telecomunicatiilor. Vrem sa oferim clientilor nostri, solutii complete IT, de la internet sau data center, pana la semnatura electronica sau IPTV”. Conform declaratiilor oficiale, tranzactia se situeaza in jurul valorii de 1,5 milioane EUR.

DigiSign isi va pastra numele in urma acestei preluari si va oferi in continuare servicii de securizare a mediului electronic precum semnatura electronica, certificate de server sau marcare temporala. Printre avantajele folosirii certificatelor digitale se numara: integritatea si confidentialitatea datelor, acoperire juridica a documentelor electronice in caz de litigiu, eficienta prin consum minim de resurse, identificarea si autentificarea semnatarului.

Cu ajutorul semnaturii electronice se pot face tranzactii on-line, se pot depune formulare la principalele institutii publice: ANAF, Registrul Comertului, SEAP, ITM, etc, se pot trimite emailuri in deplina siguranta sau se pot securiza serverele web. In Romania semnatura electornica este folosita de circa 5000 de firme si de aproximativ 50000 de utilizatori individuali.

Despre iNES Group

iNES Group, ca operator de telecomunicatii din Bucuresti, ofera servicii business: acces dedicat prin fibra optica, IP/VPN, telefonie fixa, Data Center (colocare, servere dedicate). Pentru clientii din segmentul rezidential, iNES ofera primul serviciu IPTV din Romania - televiziune digitala prin fibra optica, inclusiv transmisie de canale HD – ca parte din pachetul iNES Triple Play, alaturi de internet prin fibra optica si telefonie fixa.

DigiSign este principalul furnizor din domeniul serviciilor de infrastructura a cheii publice (PKI) si securitatea tehnologiei informatiilor. DigiSign este autoritatea de certificare electronica din Romania care foloseste tehnologii VeriSign si care permite afacerilor si consumatorilor sa comunice si sa incheie cu incredere tranzactii prin retelele digitale.

iNES Group SRL
Str. Virgil Madgearu nr 2-6, sector 1, Bucuresti
Tel: 031 620 20 20
Fax: 031 620 20 99