Vizita de studiu la Bruxelles: învata sa interactionezi activ cu actorii decizionali europeni!

Locul desfasurarii: Bruxelles, Belgia

Organizator: Institutul European pentru Democratie Participativa - Qvorum

Mareşte-ti  şansele de a lucra într-o instituţie europeana sau în mediul privat de la Bruxelles!

Intra în contact cu profesionistii europeni! Afla ce nu ti se spune în facultate !

Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum organizeaza o noua editie a programului de training  „Învata cum sa interactionezi activ cu actorii decizionali europeni!”. Acesta este structurat în doua module care se vor desfasura  la Bucuresti si la Bruxelles în luna martie.

Cui îi este adresat: angajaţilor din mediul de business (multinaţionale, asociaţii profesionale, patronate, sindicate), angajaţilor din instituţiile publice, ziariştilor, ONG-urilor, studenţilor şi absolvenţilor care interacţioneaza / vor interacţiona în activitatea profesionala cu procesul decizional european.

Metoda de training este orientata catre rezultat: sunt prezentate conceptele teoretice si se pune accentul pe componenta practica.

 

Modulul I – Bucuresti, 28 februarie-2 martie 2011: Cum functioneaza în realitate institutiile europene ?

Trainingul este menit sa ofere informatii de actualitate si mai putin cunoscute publicului larg privind functionarea institutiilor UE si actorii care influenteaza procesul decizional european. Cursul se bazeza pe interactivitate, exemplificari concrete si simularea procesului legislativ si a activitatilor de lobby.

Trainingul este condus de experţi împlicati în procesul decizional de la Bruxelles.

Limba de lucru: cursanţii care doresc sa îşi îmbunataţeasca cunoştinţele de terminologie specifica pot opta pentru desfaşurarea trainingului în limba engleza.

 

Modulul II – Bruxelles,  27-30 martie 2011: Învata direct de la profesinistii europeni !

În cadrul vizitei de studiu de la Bruxelles se faciliteaza întalniri cu eurodeputati, functionari publici europeni, lobisti, reprezentanti ai confederatiilor patronale si sindicale, think tankurilor şi organizaţiilor non-guvernamentale care şi-au stabilit birouri de reprezentare la Bruxelles.

Interlocutorii sunt profesionişti de diferite nationalitaţi cu vasta experienţa în funcţionarea instituţiilor europene.

Programul este menit  sa ofere beneficiarilor informaţii mai puţin cunoscute publicului despre  felul cum interacţioneaza actorii politici, instituţionali şi privaţi în cadrul procesului decizional european, precum şi despre oportunitaţile de lucru şi stagii de practica la Bruxelles.

Limba de lucru: programul se va desfaşura în limbile romana şi engleza – participanţii trebuie sa deţina cunoştinţe medii de limba engleza.

 

Urmand acest program de pregatire veti acumula cunostinte privind:

ü  Rolul, atribuţiile şi structura fiecarei instituţii europene

ü  Tipurile de acte şi traseul legislativ european

ü  Actorii politici aflaţi la Bruxelles, interesele acestora şi raporturile de putere dintre ei

ü  Grupurile de interese şi practicile de lobby la nivel european

 

Taxele de participare la program:

Taxa Modul I: participarea la acest modul se va face pe baza achitarii unei taxe de 400 RON (studenţii/masteranzii şi angajaţii ONG-urilor beneficiaza de reducere 25%).

Taxa Modul II: participarea la acest modul se va face pe baza achitarii unei taxe de 600 euro. Taxa include cheltuielile de cazare, transport international si local la Bruxelles (plecarea se face de la Bucureşti). La aceasta se pot aplica urmatoarele reduceri:

ü  Puteti beneficia de 10% reducere pentru early-booking pana la 15 ianuarie 2011

ü  Puteti beneficia de 5% reducere pentru înscriere pana la 19 ianuarie 2011

ü  Pentru fiecare persoana care se înscrie la recomandarea dumneavoastra beneficiati de 10% reducere

 

Reducerile nu sunt cumulative, însa se va aplica reducerea mai favorabila beneficiarului.

Nota: puteti opta pentru participare numai la modulul Bucuresti sau numai la modulul Bruxelles. Pentru modulul II vor avea prioritate la selectie persoanele care au participat deja sau urmeaza sa participle la modulul I.

Persoanele care se înscriu la întregul program de pregatire (modulele I+II) vor beneficia de o reducere de 50% pentru modulul I care se desfasoara la Bucuresti.

 

Procedura de înscriere: Asteptam CV-ul dumneavoastra la adresa  office@qvorum.ro. Va rugam sa menţionaţi în subiectul e-mailului numele trainingului pentru care aplicaţi si modulul sau modulele pe care doriti sa le urmati(I, II sau I+II).

Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru informatii suplimentare.  Data limita pana la care se accepta înscrieri este 27 ianuarie 2011.

Numarul de locuri este limitat. Persoanele care au participat anterior si la alte programe de training organizate de Institutul Qvorum vor avea prioritate. 

Pentru detalii accesati site-ul http://qvorum.ro/trainings/bruxelles sau contactati-ne la tel: 0311076961.

 

Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum este o organizatie non-guvernamentala ce se dedica stimularii participarii cetatenilor si partenerilor sociali în procesul de formulare a politicilor la nivel national si european.

 

 

 

 

 

 

Confirmare pana la data: 27 January 2011

Participare: Taxa de participare