Lansare in stil moldovinesc

BUCURESTI - 12 octombrie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Intercont Music are placerea sa va anunte lansarea pe piata, la debutul toamnei, a Povestii Povestilor.

Inspirat din umorul popular romanesc, albumul vine sa va dezvaluie povestea scrisa de marele clasic al literaturii romane, Ion Creanga.

S-a vorbit rar despre aceasta poveste, dar ea exista, e aievea, vine sa ne socheze intr-o noua si inspirata prezentare.

Creanga este si va fi inegalabil iar 'Povestea Povestilor' trebuie ascultata cu luare-aminte de cate ori vrem sa radem cu lacrimi.


“Povestea Poveştilor” de Ion Creangă

- 19’ 16”
- interpretare şi coloană sonoră: Cristi Ionescu
- Produs de INTERCONT MUSIC
- special package - ediţie limitată


Povestea Poveştilor a fost scrisă în urmă cu 127 de ani şi citită de Creangă însuşi, la Junimea, în faţa elitei culturale româneşti a vremii. Personalităţi de talia lui Titu Maiorescu, Iacob Negruzzi sau Mihai Eminescu au rîs cu poftă şi au apreciat această capodoperă.

A fost prima oară editată în 1939, într-o ediţie de lux, la Editura pentru Literatură şi Artă “Regele Carol II”. După 1989 a apărut în formă tipărită la alte trei edituri şi desigur, în variantă scrisă, pe mai multe site –uri. Nu a fost niciodată lansată în format audio.

Povestea Poveştilor este creaţia unui om de cultură incontestabil. Opera lui Creangă este un reper pentru sufletul românesc, umorul neaoş românesc şi pentru forţa de expresie a limbii române. Ceea ce poate trece drept vulgaritate în Povestea Poveştilor, nu este altceva decît umorul nostru popular. Trebuie să recunoaştem: chiar şi cele mai cucernice românce, uneori, blestemă buruienos lucrurile prin casă. Fertilitatea limbii române naşte expresii şi concepte pentru care alte limbi sînt neputincioase. Întreaga operă a lui Creangă stă marturie.
Îndrăzneala de a rîde de orice, chiar şi de lucrurile sfinte, este una din caracteristicile umorului românesc; este o dovada a nevoii de exteriorizare şi poate, o dovadă de profunzime – puterea de a merge cu gîndul oricît de departe, mai ales în locurile interzise.

Povestea Poveştilor trebuie comunicata oral, aşa cum a făcut Creangă însuşi. În forma scrisă, nici o poveste - şi mai ales o astfel de poveste - nu îşi atinge potenţialul maxim.

În varianta noastră, Povestea Poveştilor este interpretată de o singura persoană, care joacă rolul tuturor personajelor, ca atunci cînd într-un grup de prieteni, vedeta grupului ar povesti întîmplări haioase.

Despre Intercont Music

Intercont Music - prima casa de discuri independenta din Romania
Raluca URSU
PR Manager
raluca.ursu@intercontmusic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/intercont-music/lansare-in-stil-moldovinesc