A avut loc inaugurarea noii instalatii de topire a sticlei

BUCURESTI - 30 mai 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Energie

Fisiere atasate:

Iuno_imagini.odp

In data de 29 mai 2014, a fost pusa in functiune Instalația de topire a sticlei nr. 3, în cadrul Proiectului de investiţii „Eficientizarea consumului energetic prin investiţii în procesul de fabricaţie a ambalajelor din sticlă în cadrul Stirom SA”, Cod SMIS 40015, urmare participării Stirom S.A. la PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE, AXA PRIORITARĂ 4.

A avut loc inaugurarea noii instalatii de topire a sticlei

Evenimentul s-a desfasurat la sediul STIROM din Bd Theodor Pallady, nr.45, incepand cu ora 11:30. La aceasta inaugurare au participat: Prim-Ministrul Romaniei – Dl. Victor Ponta, Ministrul Economiei – Dl. Constantin Nita, Ambasadorul Greciei in Romania – Dl. Grigorios Vassiloconstandakis , Conducerea Grupului Yioula: Dl. Evangelos Voulgarakis - President of Yioula Group, Dl. Anastassios Voulgarakis - Managing Director of Yioula Group, Dl. Nikolaos Barlagiannis - General Manager of Yioula Group, precum si manageri de top din lumea afacerilor si reprezentanti ai mass mediei.

Stirom este cel mai mare reciclator de sticla din Romania, cioburile recuperate fiind folosite in procesul de productie al ambalajelor de sticla.

Instalaţia de topire sticlă este cea mai modernă din Europa, proiectul de investiţii realizat conducând la dezvoltarea durabilă a societăţii STIROM, si la realizarea unei economii anuale de energie (gaz natural şi energie electrică) de 25%.

Proiectul este finanțat în proporție de 60% din fonduri private şi 40% din fonduri structurale comunitare, nerambursabile, prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) 2007 – 2013, AXA PRIORITARA 4 „Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice”, DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE nr.1– „Energie eficienta si durabila (imbunatatirea eficientei energetice si dezvoltarea durabila a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)”, OPERATIUNEA A „Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice.”

Valoarea totală a Proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile este 166.365.425,63 lei (valoare totală eligibilă în sumă de 128.821.280,70 lei; valoare neeligibilă în sumă de 37.544.144,93 lei), iar AM POS CCE acorda o finanţare nerambursabilă de 51.528.512,28, echivalentă cu 40% din valoarea totală eligibilă a Proiectului (45.345.090,81 lei contributia UE si 6.183.421,47 lei contributia Guvernului Romaniei)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iuno-evenimente/a-avut-loc-inaugurarea-noii-instalatii-de-topire-a-sticlei