Cum să alegi cel mai potrivit mobilier pentru terasă sau grădină

BUCURESTI - 18 mai 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Cine a stat la casa, chiar dacă doar în vacanta sau la un grătar în weekend cu prietenii, știe cât de plăcut este să-ți bei cafeaua dis de dimineață la aer proaspăt, înainte de a pleca la birou sau sa iei masa cu familia sub cerul liber. Dacă ai făcut pasul și te-ai mutat la casa, părăsind spațiile închise oferite de apartamentele de bloc a venit timpul sa decorezi grădina. Atunci când sunt alegi un mobilier de grădină potrivit chiar și un spațiu mic cum ar fi balconul sau o grădină mică o să transforme curtea într-un loc preferat pentru relaxare și mese. Viața în pandemie ne-a schimbat cu siguranță obiceiurile, activitățile și ne-a făcut să regândim spațiul și zonele funcționale din casă și grădină. Spațiul exterior, balconul sau terasa au început să capete o importanță mai mare în amenajarea casei.

Pexels

Pexels

Pentru ce vrei să folosești terasa?

Înainte de a cumpăra mobilier pentru grădină trebuie să știi cum ai vrea să funcționeze spațiul din exterior. Vrei să servească ca zona de luat masa? Ai nevoie de spațiu pentru a organiza petrecerea de ziua copilului? Sau îți dorești mai degrabă un colț de lectură liniștit în natură? În funcție de activitățile pe care le desfășori cel mai mult vei putea stabili mai ușor ce tip de mobilier de terasă este util. Dacă nu vrei sa iei masa pe terasă, atunci optează pentru un set bistro cu fotolii și canapea sau două canapele și un balansoar.

O gamă largă de mobilier de terasă este oferită de Dedeman, de exemplu. Pentru a cumpăra mobila Dedeman la cele mai avantajoase prețuri clienții pot răsfoi noul catalog Dedeman. Pe portalul Kaufino sunt întotdeauna disponibile cele mai actuale Dedeman catalog.

Alege mobilier de grădină ușor de întreținut și de depozitat

Pentru a te bucura mai multă vreme de terasă și pentru a nu pierde mult timp curățându-l, alege mobilier de grădină ușor de întreținut și de curățat. Mobilierul de terasă din metal, cu mese din sticlă este printre cele mai ușor de curățat. Mobilierul din ratan are nevoie de protecție suplimentară în timpul ploilor și al iernii. Accesoriile de casă potrivite pentru aceste scopuri merită cumpărate, de exemplu, în magazinul Dedeman cu ajutorul Dedeman catalog sau în magazinul Jysk. Jysk catalog, în special, oferă adesea reduceri actualizate în mod regulat la produsele sale.

De asemenea, mobilierul din lemn trebuie protejat. Acest mobilier din lemn este ușor de întreținut dacă se poate plia și depozita într-un loc uscat în timpul sezonului rece. Indiferent de materialul din care este realizat mobilierul de terasă, e bine să în vedere și depozitarea lui în afara sezonului. În acest fel, durata de viață a mobilierului va fi mai îndelungată. 

Dacă dorești sa economisesti la produse de calitate înaltă, nu ezita sa accesezi portalul Kaufino unde vei găsi o mulțime de cataloage online cum ar fi ,de exemplu, Lidl catalog, Jysk catalog sau Dedeman catalog.

Alege culorile potrivite

Mobilierul de terasă și grădină ar trebui să se armonizeze cu natura. Prin urmare, culorile neutre sau tonurile naturale ale lemnului sunt cele mai potrivite. Piesele din răchită, lemn sau metal se găsesc în prezent într-o mare varietate de culori și finisaje și vei avea de unde să alegi exact ceea ce reda cel mai bine culorile din grădină.

Mobilier de orice culoare sau finisaj poate fi găsite, de exemplu, la o reducere bună în în Dedeman catalog, la fel ca și în Jysk catalog.

Pune confortul în fața designului

Ca și în cazul mobilierului de apartament, când vorbim de mobilier de grădină exista foarte multe opțiuni, deci procesul de alegere a obiectelor perfecte este la fel de solicitant. Sfatul cel mai important pe care ti-l pot da este sa alegi întotdeauna după ce testezi fiecare obiect de mobilier în parte. Nu alege doar pe baza designului și asigura-te ca ai stat cel puțin câteva minute în fiecare scaun, șezlong, canapea sau fotoliu.  Doar așa vei observa lucruri ce pot influența foarte mult confortul în utilizarea zilnică cum ar fi un șezut prea lung (deci nu vei putea sa stai cu spatele sprijinit corect de spătar) sau prea jos (din care va fi foarte greu sa te ridici grațios sau imposibil de ridicat fără ajutor, în cazul persoanelor in vârsta). Dacă îți place sa petreci timp afara atunci asigura-te ca și mobilierul îți oferă confortul necesar pentru a sta ore în șir in natura.

Scaunele de înaltă calitate sunt oferite ,de exemplu, de Jysk catalog, care totodată oferă si o oferta extraordinara la mobila Jysk pentru gradina si terasa. Nu uita și de catalogul actual Jysk care poate fi găsit pe Kaufino alături de alte cataloage cum ar fi Lidl catalog online.

Investește în mobilier de calitate

Dacă vrei să te poți folosi cât mai mulți ani de mobilierul de grădină, investește inteligent în piese de calitate, ușor de întreținut. Scaunele și mesele din plastic arată minunat în magazin, dar își pierd culoarea în maxim doi ani de stat în soare și, totodată, devin fragile și se sparg. Înainte de a face o achiziție, verifică recenziile clienților și recomandările producătorilor.