Procedurile de kinetoterapie si rolul acestora in tratamentele pentru reumatismul degenerativ

BUCURESTI - 29 martie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Pacientii care se confrunta cu problema diagnosticului de reumatism degenerativ intampina problema distrugerii lente si treptate a cartilajului la nivel de articulatie. Aceasta afectiune nu poate fi stopata si poate impacta articulatiile din zona cervicala, din zona coloanei vertebrale, in zona soldului sau la nivelul genunchiilor.

 kinetoterapie Bucuresti

kinetoterapie Bucuresti

Reumatismul presupune afectarea articulatiilor, fie ca vorbim despre prezenta durerii sau absenta acesteia, insa care presupune umflarea incheieturilor. Majoritatea afectiunilor din spectrul reumatismului degenerativ evolueaza treptat si pe durata indelungata de timp. In acest context si tratamentul poate fi derulat pe o perioada mai mare de timp. Una dintre abordarile care pot aduce imbunatatiri majore in viata pacientilor diagnosticati cu reumatism degenerativ este reprezentata de sedintele de kinetoterapie Bucuresti.

Afectiuni regasite sub spectrul reumatismului degenerativ

Reumatismul degenerativ afecteaza un numar important de persoane. Sunt mai multi factori care pot contribui la dezvoltarea sau la aparitia acestor variante de reumatisme degenerative. Fiecare pacient poate resimti intr-o masura mai mica sau mai mare afectiunile respective. In randul factorilor care isi aduc contributia la reumatismul degenerativ amintim varsta, anatomia patologica, obezitatea si factorii meteorologici.

De asemenea trebuie punctat faptul ca anatomia patologica in cazul reumatismului degenerativ implica aspecte legate de hipertrofie, erodarea cartilajului articular, proliferarea osului datorita formarii de osteotite. In majoritatea cazurilor pacientii care intampina problema afectiunilor provocate de reumatismul degenerativ sunt cei care au depasit varsta de 40 de ani. Mai mult, femeile manifesta o incidenta mai mare in cazul acestor afectiuni articulare.

Reumatismul degenerativ este cunoscut sub numele de artroza. Tinand cont de partea corpului unde este localizata afectiunea, vorbim despre mai multe variante de reumatism degenerativ. Daca artroza este localizata la nivelul genunchiului, aceasta este numita gonartroza. Pentru artroza la nivelul coloanei verterable, denumirea este de spondiloze (cervicale, lombare sau toracale). In cele din urma atroza in zona soldurilor se numeste coxartroza.

Intreaga paleta de astfel de afectiuni presupune aparitia unor modificari in zona organismului, modificari care pot duce la formarea de noduli in zona degetelor, rigiditate la nivelul gatului si a spatelui, tumefactii in zona genunchilor, durere cronica la sedere sau la mers, dar si disconfort daca persoana afectata are perioada lungi de sedere.

Cum contribuie kinetoterapia in cazul reumatismului degenerativ?

In ciuda faptului ca nu putem vorbi despre un tratament care sa aduca vindecare in randul afectiunilor reumatismului degenerativ, exista diferite abordari care pot incetini avansarea afectiunii si chiar ameliora simptomele. Prin sedinte de kinetoterapie Bucuresti pacientii pot sa isi imbunatateasca viata chiar si in urma diagnosticului de reumatism degenerativ.

Kinetoterapia contribuie in acest sens prin diferite exercitii active care sunt coordonate de un specialist in aceste proceduri pentru a stimula mobilitatea si pentru a sustine rehidratarea articulatiilor afectate. In cazul atrozei, gonartrozei si coxartrozei, kinetoterapia este foarte eficienta prin faptul ca pune in miscare articulatiile, cunoscut fiind faptul ca multi pacienti diagnosticati cu aceasta problema resimt durere datorita lipsei de miscare.

Cu ajutorul kinetoterapiei este tonifiata musculatura cu rol in fixarea genunchiului pe durata mersului, dar si muschiul cvadriceps cu rol in pastrarea amplitudinii normale pe timpul mersului.

Mai multe informatii referitoare la echipa de specialisti in recuperare medicala si la serviciile oferite in acest domeniu de activitate pot fi gasite pe www.kolymedical.ro. Pentru cei care isi doresc o programare pentru sedinte de kinetoterapie Bucuresti in cadrul clinicii Koly Medical , te invitam sa accesezi aici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kolymedical/procedurile-de-kinetoterapie-si-rolul-acestora-in-tratamentele-pentru-reumatismul-degenerativ