Lloyd's Register si Eficienta Energetica - ISO 5001

BUCURESTI - 9 februarie 2012

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Industrie

ISO 50001 – Sistemul de management al energiei

Logo LRQA

Logo LRQA

 "Prin certificarea ISO 50001 alaturi de LRQA Business Assurance am dezvoltat o strategie de management energetic la nivelul intregului nostru sistem, in loc sa abordam proiect cu proiect acest subiect ca si pana acum."  

Ian Bevan, Managing Director Northern Rail

Avand deja reputatia unui deschizator de drumuri, Grupul Lloyd's Register este printre primele organisme care a efectuat la nivel international certificari conform noului standard de management al energiei, ISO 50001.

Parte a Grupului Lloyd's Register, Lloyd's Register Romania are capabilitatea de a efectua pe plan local evaluari si certificari conform ISO 5001, cat si tranzitii de la standarde ca ISO 14001 sau EN 16001 catre acest nou standard.

 Ce este ISO 50001?

ISO 50001 este noul standard international de management al energiei (EnMS). Este primul standard global EnMS ce deriva dintr-o serie de standarde nationale si regionale, cum ar fi EN 16001.

ISO 50001 se bazeaza pe acelasi model al sistemelor de management ce este utilizat si inteles deja de organizatiile din intreaga lume. Abordarea "Plan-Do-Check-Act" a lui Deming sta si la baza acestui standard, ca si in cazul lui ISO 9001, ISO 14001 sau a altor standarde foarte cunoscute.

ISO estimeaza ca acest standard ar putea influenta pana la 60% din consumul de energie din intreaga lume.

ISO 50001 ofera organizatiilor publice si private din acest sector un standard unic, armonizat, cu o metodologie logica si  coerenta pentru a identifica si implementa imbunatatiri pentru:

 - cresterea eficientei energetice

 - reducerea costurilor si

 - imbunatatirea continua a performantei energetice.

ISO 50001 a fost proiectat pentru a putea fi implementat de catre orice organizatie, indiferent de marime, sector sau locatie.

De ce este certificarea ISO 50001 importanta pentru organizatia dumneavoastra?

Argumentele certificarii ISO 50001 pentru o organizatie includ:

 - Asistarea organizatiei la o mai buna utilizare a activelor consumatoare de energie

 - Facilitarea transparentei/comunicarii privind gestionarea resurselor energetice

 - Promovarea celor mai bune practici de management energetic

 - Asistarea facilitatilor in evaluarea si prioritizarea implementarii noilor tehnologii eficiente energetic

 - Asigurarea cadrului pentru eficienta energetica de-a lungul lantului de furnizare

 - Facilitarea imbunatatirii eficientei energetice pentru proiecte de reducere a emisiilor GHG

 - Integrarea cu sistemele existente de management organizational

Beneficiile certificarii ISO 50001 alaturi de LRQA Business Assurance

LRQA Business Assurance va poate furniza evaluari si certificari conform ISO 50001 pentru a va ajuta sa cresteti performanta energetica si sa reduceti riscurile privind securitatea energetica.

LRQA Business Assurance ofera beneficii comerciale tangibile printr-o combinatie dintre o abordare structurata a managementului proiectelor si o comunicare clara sustinute de expertiza tehnica a echipei noastre la nivel global.

 - Reducerea costurilor prin cresterea eficientei generand astfel avantaje competitive

 - Reducerea riscurilor de securitate energetica prin imbunatatirea performantelor

 - Sporirea increderii partilor interesate si a implicarii angajatilor ca urmare a angajamentului organizatiei fata de schimbarile climatice si a strategiei integrate de reducere a emisiilor

 - Imbunatatirea productivitatii si conformitatii

 - Formalizarea politicilor organizatieiIntegrarea facila cu standardele existante ca ISO 9001 si ISO 14001 prin sistemul PRISM al LRQA

 - Trecerea usoara de la EN 16001 la ISO 50001

Stim ca o buna comunicare este esentiala in asigurarea transparentei la fiecare pas al procesul de certificare conform ISO 50001. Noi lucram cu clientii nostri si organizatiile de reglementare si setam asteptari clare asupra rezultatelor.

Abordarea noastra etapizata asigura eficienta financiara a procesul de certificare, cu intreruperi minime pentru organizatia dumneavoastra.

Serviciile noastre vizavi de ISO 50001

Analiza lacunelor

Asigura faptul ca sistemul dvs de management indeplineste cerinţele standardului, schemei sau setului de criteriile de evaluare.

Certificare

Odata ce auditul se finalizeaza cu un rezultat pozitiv si este dat acceptul tehnic, vi se inmaneaza un certificat. Certificarea ofera credibilitate in fata partilor interesate prin marca LRQA recunoscuta la nivel global.

Audituri Integrate

Daca utilizati multiple sisteme de management, abordarea noastra unica Business Assurance va permite sa integrati auditul. Putem lucra impreuna pentru a verifica si certifica sistemele dvs de management fata de o combinatie de standarde sau scheme. Acest lucru ajuta la minimizarea perturbarilor si costurilor si imbunatateste integrarea sistemelor de management.

Instruire

Putem oferi servicii de instruire pentru a ajuta la formarea personalului dvs, prin intermediul atat al cursurilor noastre publice, cat si prin cursuri in cadrul companiei dvs, oferind inclusiv solutii personalizate de formare.

 DESPRE NOI 

LRQA este membra a Grupului Lloyd Register. Suntem lideri la nivel international in furnizarea de servicii de Business Assurance, incluzand certificare, validare, verificare si instruire pentru o gama larga de standarde si scheme. Suntem recunoscuti de peste 45 de organisme de acreditare si ne punem serviciile la dispozitia clientilor nostri in peste 120 de tari. Aplicand metodologia noastra unica - LRQA Business Assurance – transformam auditul intr-un puternic instrument de management.

Abordarea Business Assurance a LRQA va ajuta sa va gestionati sistemele si riscurile pentru a imbunatati si proteja performanta curenta si viitoare a companiei dvs.

Intelegand ce conteaza cu adevarat pentru organizatia dvs si pentru partile interesate, va ajutam sa va imbunatatiti sistemul de management si afacerea, in acelasi timp.

Grupul Lloyd's Register ofera servicii de terta parte independente companiilor ce opereaza instalatii si investitii de mare risc pentru a spori siguranta vietii, a proprietatii si a mediului, ajutandu-ne astfel clientii sa conduca operatiuni sigure, responsabile si sustenabile.

Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie!

LLOYD`S REGISTER ROMANIA

Simona Nan  - 0724 500 571, simona.nan@lr.org

Visit our website www.lrqa.ro !

Despre LLOYD'S REGISTER (ROMANIA) SRL

Incepand cu 1760, Lloyd`s Register activeaza pentru a spori siguranta vietii, a proprietatii si a mediului, pe mare, pe uscat si in aer.
Lloyd`s Register reprezinta in prezent 7.000 de angajati in 240 de birouri din intreaga lume si promoveaza standarde inalte in proiectare, productie, constructii, mentenanta, standarde operationale si de performanta–pentru ca VIATA CONTEAZA–scopul si mottoul nostru.