Maguay a organizat cea de-a 16-a ediție a evenimentului anual No Time for Downtime

BUCURESTI - 8 octombrie 2018

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Maguay a organizat pe 27 septembrie 2017 cea de-a 16-a ediție a celui mai important eveniment dedicat echipamentelor și infrastructurii critice pentru siguranța organizațiilor, „No Time for Downtime”.

No Time for Downtime

No Time for Downtime

 Organizarea celei de-a 16-a ediții a evenimentului nostru anual No Time for Downtime reflectă consecvența cu care am prezentat, an de an, noile tehnologii și soluții hardware și software din domeniul data center-elor, dezvoltate de Maguay sau de către partenerii săi. Mai mult, în acest an am avut și o prezentare surpriză: Swazm – o soluție interesantă, o imagine peste ani a unui posibil viitor, bazată pe Blockchain 

Eduard Pughin, Director General, Maguay Computers.

Cea de-a 16-a ediție a evenimentului No Time for Downtime a fost un nou prilej pentru Maguay de a informa publicul asupra celor mai noi tehnologii IT&C, prezentate direct chiar de către producătorii acestora: Intel, Oracle, Fortinet, Bitdefender, Seagate, HGST, ASUS, Kingston, Veritas, iTrack și Phoenix IT.

Maguay, în calitate de Intel Technology Provider Platinum și HPC Specialist, este „responsabil” de prezentarea și lansarea celor mai noi soluții Intel pentru Datacenter și nu numai.

Ediția din acest an a reunit peste 250 participanți, specialiști și manageri IT, dar și manageri de nivel înalt, CTO și CEO, direct interesați de noutățile tehnologice prezentate în cadrul showcase-ului de producătorii acestora.

„Suntem foarte bucuroși să participăm la No Time for Downtime în acest an. În calitate de nou partener Gold Open-E, Maguay va introduce platforma unificată de stocare SAN/NAS multiprotocol bazată pe fiabilul și consacratul JovianDSS Open-E. Parteneriatul nostru este dovada că produsul nostru combinat cu hardware-ul Maguay este un sistem flexibil și inovator, care va oferi clienților noștri numeroase beneficii și așteptăm cu nerăbdare să promovăm acest parteneriat și mai mult." a declarat Krzysztof Franek, CEO și președinte al Open-E.

Evenimentul a fost structurat în 2 secțiuni: una de prezentări, susținute de către specialiștii Maguay și ai partenerilor săi și una de showcase, unde vizitatorii au avut ocazia să discute cu profesioniști IT despre infrastructura datacenter, soluțiile și serviciile oferite de Maguay.

Cu ocazia aniversării a 40 ani de la primul procesor pe arhitectură x86, Intel 8086, în cadrul secțiunii de showcase a fost expusă o colecție de procesoare Intel „istorice”: $86SX, 486DX, Pentium II, Pentium Pro, etc.

Cadoul de la tombola organizată a fost un sistem de gaming: Maguay GamePower bazat pe procesorul aniversar Intel Core i7-8086K.

În cadrul sesiunii de prezentări,  Maguay a prezentat soluțiile Data Center și a trecut în revistă produsele actuale ale companiei, regăsite și-n cadrul showcase-ului.

Prezentarea surpriză susținută de Vali Mălinoiu, CEO Swazm, a stârnit interesul publicului cu soluția care oferă atât acces la resurse storage și compute pentru persoane/instituții care nu au posibilitatea de a investi în infrastructura proprie, cât și optiunea de a valoriza resursele existente pentru persoane și organizații care dispun de datacentere insuficient exploatate.

Reprezentantul Intel, Aaron Voelker, Data Center and Storage Application Engineer, a vorbit despre noutățile tehnologice ale Intel Datacenter Group – noutăți pe care Maguay le integrează în oferta sa.

Veritas, prin Stefan Bogdanovic, Regional Channel Manager, a prezentat portofoliul său de soluții pentru data management.

Conceptul cheie în jurul căruia s-a concentrat Fortinet în ediția de anul acesta a fost: ”Security Fabric”, o soluție care, printr-un sistem de operare unic, integrează și automatizează funcționalitățile de protecție pentru o întreagă rețea (incluzând aplicații web, e-mail, endpoint-uri, access point-uri și multi-cloud).  

Seagate a prezentat noile soluții de stocare din portofoliul propriu, pentru mediul de business enterprise.

Bitdefender a expus invitaților principalele realizări și activități derulate pe parcursul ultimului an pentru a combate cybercrime-ul la nivel național și internațional, precum și soluțiile pentru detecția noilor atacurilor de tip FILELESS. 

Alte noutăți din partea Bitdefender: soluții adecvate pentru mediile virtualizate și hibride și soluții de tip EDR (Endpoint Detection and Response), care sunt menite să protejeze utilizatorul de principalele amenințări întâmpinate pe parcursul transformării digitale.

HGST a vorbit despre cum „Data is the new currency” și despre trendurile pieței de stocare enterprise.

Partenerul Oracle a prezentat cea mai noua versiune a Oracle Database, 18c și Oracle Autonomous – primul sistem automatizat de management al bazelor de date în cloud, care presupune aplicarea de patch-uri, upgrade-uri, tuning și activități specifice de mentenanță fără intervenție umană.

Kingston a prezentat trei linii de produse importante, pentru mediul de business. Soluțiile Server Premier, SSD-urile NVMe și SATA și USB-urile criptate, GDPR compliant.

Subiectul anului în domeniul legislației protecției datelor, GDPR, a fost tratat de Phoenix IT, prin prisma acțiunilor care vor trebui întreprinse în cadrul fiecărei organizații pentru a fi protejate de sancțiuni. Reprezentantul companiei a povestit despre provocările întâlnite în implementările de până acum.

 

În cadrul showcase-ului, invitații noștri au putut vizualiza și testa funcționalitățile unei game variate de echipamente și soluții:

- Gama completă a Serverelor Maguay eXpertServer bazate pe platforma Intel® Xeon® Scalable;

- Noile platforme de stocare Maguay - software-defined-storage, bazate pe configuratiile cu arhitectura standardizata ale serverelor Maguay eXpertServeriTrack

- Platforma de stocare unificată SAN/NAS, multiprotocol, bazată pe sistemul de operare OPEN-E Jovian DSS, lansată în cadrul NTFD 2018;

- Soluții de virtualizare pentru multiple scenarii Data Center;

- Soluții de stocare enterprise de la Seagate, HGST;

- Soluții de securitate Fortinet;

- Echipamente de business ASUS;

- iTrack - soluţia avansată de management şi monitorizare prin GPS a flotei auto şi soluţia de optimizare a rutelor de distribuţie, iTrack Logistics ;

- UALRS Isoscel, e-learning complex construit de Phoenix IT pentru mediul academic şi corporate, inclusiv sistemul de testare profesional QuizMaster;

- Gama completă de sisteme de calcul Maguay, de la portabile și până la sisteme de calcul cu răcire pasivă și protective IP67, dar si cele mai noi sisteme pentru gaming;

- Stațiile de lucru profesionale pentru proiectare Maguay PowerStation, precum și stația grafică portabilă PNY PREVAILPRO.

- Soluții de virtualizare GPU pentru stații grafice și VDI (cu tehnologie AMD).

Prezentările din cadrul NTFD 2018, dar și galeria foto pot fi vizionate pe site-ul evenimentului, http://ntfd.ro/ro/editii-precedente/2018.

Despre Maguay Computers

Maguay este unul dintre cel mai importanți producători români se sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere și storage comercializate sub marca proprie.
Conform IDC, în ultimii 10 ani Maguay este cel mai mare producător român de servere - fiind singurul producător român din Top 5 Server vendors.

În 2012 compania Maguay a fost premiată de către Intel Corporation la CeBIT, Hanovra pentru contribuția remarcabilă adusă în educarea clienților în utilizarea tehnologiilor de server Intel.

În 2018, Maguay a finalizat livrarea la CERN a unui sistem HPC – grid de 516 noduri server Maguay eXpertServer – bazat pe 1.032 de procesoare Intel Xeon Gold 6130.

Maguay este de asemenea un important integrator de proiecte informatice complexe – capabil să implementeze și să livreze „la cheie” soluții informatice hardware și software cu asigurarea unor servicii și suport de calitate.

Brand-ul Maguay se diferențiază pe piața IT din România prin oferirea soluțiilor personalizate în funcție de nevoile clienților, atât din punctul de vedere al sistemelor informatice, cât și la nivel software.
Calitatea serviciilor și produselor oferite de Maguay Computers este garantată de parteneriatele cu cei mai buni integratori și furnizori de tehnologie: Partener Intel Technology Provider Platinum, Partner Fortinet Platinum, Partener Oracle Gold, Partener VMware Enterprise, Partener Microsoft, Partener Hitachi Global Storage Technology, Partener Veeam, Nexenta, Symantec, Seagate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/maguay-computers/maguay-a-organizat-cea-de-a-16-a-editie-a-evenimentului-anual-no-time-for-downtime