Robert Bosch srl si Bosch Electrocasnice sprijina proiectul caritabil “Casa Dorintelor”.

BUCURESTI - 14 decembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Duminică, 17 decembrie 2006, începând cu ora 11.00, Centrul de Tineret al Serviciului de Ajutor Maltez în România, sub conducerea ES Franz Alfred Graf von Hartig, ambasadorul Ordinului Maltez în Romania, organizează împreuna cu Robert Bosch srl şi Bosch Electrocasnice, la Ateneul Român, evenimentul cultural caritabil pentru strângerea de fonduri în vederea susţinerii proiectului “Casa Dorinţelor”.

Robert Bosch srl si Bosch Electrocasnice sprijina proiectul caritabil “Casa Dorintelor”.

Proiectul “Casa Dorinţelor” a fost demarat în 2004, prin construirea primelor facilităţi în cadrul unui centru multifuncţional în Micfalău (jud. Covasna) consacrat desfăşurării de programe şi activităţi dedicate copiilor şi tinerilor care provin din medii dezavantajate sau care se confruntă cu deficienţe fizice sau psihice.

Programele oferite în cadrul centrului se referă la susţinerea copiilor din familii cu venituri foarte mici, a celor care provin din familii cu risc ridicat de violenţă domestică, a copiilor din centrele de plasament, a celor cu un risc ridicat de abandon şcolar, precum şi a copiilor şi tinerilor cu deficienţe locomotorii sau mentale. Acestea constau în proiecte de tipul şcolilor de vară sau a taberelor pentru copii marginalizaţi social, a programelor special concepute pentru copiii şi tinerii talentaţi sau a programelor de pregătire profesională a tinerilor cu handicap. De asemenea, în cadrul centrului se desfăşoară programe de consiliere pentru părinţii copiilor cu deficienţe, programe de instruire pentru voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din România şi tabere pentru familiile incluse în programul maternal pentru copii abandonaţi.

În urma unui eveniment caritabil desfăşurat în anul 2004, donaţiile în valoare de 47.000 euro au fost investite în deschiderea acestui centru, respectiv în achiziţionarea unui teren de 3 hectare, construcţia şi finisarea a trei case din ansamblul de zece construcţii planificate şi construirea unui pavilion.

Evenimentul caritabil din 17 decembrie are ca scop completarea fondurilor necesare pentru finalizarea centrului “Casa Dorinţelor” – construirea a înca şapte case special amenajate pentru tinerii cu deficienţe, construirea unei clădiri polivalente care va găzdui activităţi diverse în cadrul taberelor, precum şi bucătăria şi sala de mese, amenajarea locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi şi dotarea completă a centrului.

În prima etapă din 2004, Bosch Electrocasnice a contribuit financiar la demararea proiectului “Casa Dorinţelor” şi a dotat primele case cu produse electrocasnice – frigidere şi combine frigorifice de ultimă generaţie. Şi în acest an, Bosch Electrocasnice se află alături de iniţiatorii proiectului şi susţine centrul tineretului maltez printr-o contribuţie financiară substanţială. “Bosch Electrocasnice a ales să sprijine acest proiect caritabil din datorie morală faţă de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Prin implicare socială noi înţelegem sprijinerea comunităţilor din care facem parte şi susţinerea acelor cauze care din păcate nu reprezintă priorităţi pe agenda opiniei publice. Comunităţile defavorizate, dar mai ales copiii proveniţi din astfel de medii, au nevoie de suportul pe care o companie responsabilă social aşa cum este Bosch Electrocasnice poate sa îl ofere. Dorim să investim în tineri şi în viitorul societăţii româneşti prin toate instrumentele care ne sunt la îndemână.” a declarat Liviu Popeneciu, Director General Bosch Electrocasnice.

Pentru acest an, organizatorii evenimentului caritabil îşi doresc atragerea a cât mai mulţi sponsori principali pentru proiect. Aceştia vor deveni parteneri ai centrului “Casa Dorinţelor”, urmând ca una dintre casele construite să le poarte numele. Spectacolul va fi susţinut de Orchestra Medicilor “Dr. Emil Nichifor” şi va include un repertoriu de W.A. Mozart, ales special datorită anului aniversar sărbatorit la nivel european.

Despre Maximize Communications

Despre Serviciul de Ajutor Maltez în România:

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) a fost înfiinţat în anul 1991 cu sprijinul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta şi a Serviciului de Ajutor Maltez din Germania. În prezent, SAMR deţine 26 de filiale şi se bucură de susţinerea a 1200 de voluntari activi. SAMR desfăşoară peste 70 de programe sociale permanente pentru copii şi tineri din medii defavorizate, persoane cu deficienţe fizice sau mentale, pentru persoane vârstnice şi pentru alte categorii de persoane nevoiaşe şi oferă ajutor umanitar în caz de catastrofe naturale.

Despre Bosch Electrocasnice:

Bosch Electrocasnice are ca principal obiect de activitate importul şi distribuţia în România a aparatelor electrocasnice sub numele de marcă Bosch, precum şi asigurarea serviciilor after-sales pentru aceste produse. Gama de aparate oferite include frigidere, combine frigorifice, maşini de gătit, de spălat rufe şi uscătoare, maşini de spălat vase, aspiratoare, roboţi de bucătărie, cafetiere şi multe alte aparate electrice de uz casnic, care se impun prin calitatea şi fiabilitatea soluţiilor tehnice propuse.

Irina Angelescu
Account Manager
Maximize Communications
Mobil: 0748.880.989
irina.angelescu@maximize.ro