STAGIUL-MARATON GRATUIT PENTRU MEDIATORI “MENTOR MEDIARE” A AJUNS LA EDIȚIA A II-A

BUCURESTI - 19 iunie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Cursuri

București, 19 Iunie 2014 - Sub sloganul „Docendo discimus - Învățând pe alții, învățăm și noi”, între 28.08.2013 – 31.08.2013 se va desfășura la Sinaia a doua ediție a „MENTOR MEDIARE” – stagiu-maraton de formare profesională continuă gratuită adresat mediatorilor autorizați din România.

Mentor Mediare

Mentor Mediare

Organizat de Centrul de Mediere Ploiești și Școala de Formare F.M.M.M. România, în parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din România, “MENTOR MEDIARE este conceput ca un eveniment de mentorat în cadrul căruia mediatorii cu experiență împartășesc colegilor din practica lor, adresat exclusiv aplicațiilor practice și concrete din domeniu.

Cursurile și workshop-urile aflate pe agenda evenimentului vor fi susținute și moderate în mod voluntar de formatori din cadrul Școlii de Formare F.M.M.M. România, care au înțeles necesitatea stabilirii unui nivel înalt de pregătire al mediatorilor autorizați în vederea implementării unor bune practici la un standard profesionist.

Stagiul se adresează acelor mediatori care văd medierea ca o vocație de viață și care înțeleg imperativul stabilirii unor practici unitare în domeniul medierii pentru succesul profesional. Ne propunem să împărtășim din experiența noastră practică de zi cu zi, să aducem noutăți și schimb de informații concrete din domeniu”, declară dl. Mugur Mitroi, fondator F.M.M.M. România.

Partea a doua a evenimentului va avea loc sâmbătă 31 august a.c., sub forma conferinței “Practica unitară în mediere – plus de valoare”. În cadrul acesteia, organizatorii și invitații își propun dezbateri asupra unor aspecte privind stabilirea unor practici comune în activitatea mediatorilor de zi cu zi, dar și în relația cu instanțele de judecată.

Mediatorii participanți vor obține 12-20 de puncte de formare profesională continuă în mod gratuit. Termenul de înscriere este 15 iulie 2014, locurile fiind limitate. Detalii pot fi obținute la adresa de e-mail mentormediare.cmp@gmail.com.

 

Fondată în 2012, Asociația Centrul de Mediere Ploiești – asociație afiliată U.C.M.R. își propune să ajute prahovenii să-și rezolve conflictele în afara sălii de judecată, reducând costurile de bani, timp și stres, într-un cadru profesionist și confidențial; în același timp, asociația își propune să militeze pentru asigurarea unui cadru organizatoric pentru mediatori, astfel încât aceștia să dispună de condiții adecvate pentru mediatizarea și practicarea acestei profesii.

Fondată în 2010, Școala de Formare F.M.M.M. România este certificată de organizații de referință din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. și The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

 

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația natională înființată în 2005 care reunește asociații profesionale ale mediatorilor din toată țara.

 

 

Persoană de contact:

Mădălina Calcan

 

Departament PR U.C.M.R.

Mobil: +40722239261

Tel./fax: +40213201535

Despre Medierea tehnica si Arta

Revista profesionala de mediere "Medierea Tehnica si Arta"
Fondata de FMMM in octombrie 2010, singura revista profesionala de mediere din Europa. Tiparita lunar, se distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medierea-tehnica-si-arta/stagiul-maraton-gratuit-pentru-mediatori-mentor-mediare-a-ajuns-la-edi-ia-a-ii-a