Saloanele de MOTOCICLETE si BICICLETE

BUCURESTI - 17 aprilie 2015

Comunicat tip General in Auto, Monden / Lifestyle, Sport

Ca in fiecare an, la inceput de primavara, au loc cele doua evenimente majore destinate mobilitatii pe doua roti: Salonul De Biciclete EXPOBIKE (www.expobike.ro) si Salonul de Motociclete SMAEB (www.smaeb.ro).
Evenimentele au loc la Romexpo intre 17 si 19 Aprilie, avand la dispozitie intreg complexul expozitional. Salonul de Biciclete va avea loc in Cupola, in timp de Salonul de Motociclete va ocupa pavilioanele C1, C2 si C3.
Aproape 100 de expozanti ce reprezinta in Romania marci importante din cele doua industrii vor astepta publicul dedicat sau pasionat de doua roti cu noutati 2015 si cu multe oferte speciale de inceput de sezon.

Afis SALONUL DE MOTOCICLETE, Accesorii si Echipamente

Afis SALONUL DE MOTOCICLETE, Accesorii si Echipamente

SMAEB (Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente – www.smaeb.ro) a ajuns la a XIII-a editie si va pune accent in acest an pe frumusetea motoarelor clasice precum si a celor customizate. Astfel, CHOPPER ACADEMY MC (www.chopperacademy.ro) organizeaza un concurs open de motociclete customizate, ORA DE CUSTOM, unde vizitatorii sunt invitati sa voteze cea mai frumoasa motocicleta inscrisa in concurs, aceasta fiind premiata de catre SMAEB. Iubitorii de motociclete clasice vor beneficia de o expozitie de MOTOCICLETE CLASICE organizata de catre RETROMOTOR (sectia moto a RETROMOBIL Club Romania), unde vor putea fi vazute o serie de motociclete clasice si de epoca, cea mai veche fiind din anul 1926. O alta supriza placuta este si prezenta, pentru prima oara la salon, a celebrului club HELLS ANGELS MC, aceastia venind cu “cavaleria grea” din Bucuresti pentru a se intalni si discuta cu vizitatorii salonului.

Pentru ca nu se poate eveniment moto fara activitati outdoor, traditionalul STUNT SHOW va fi asigurat prin revenirea in Romania a campionului mondial la stunt, Angyal Zoltan (www.angyalzoltan.hu), foarte cunoscut publicului din participarile la editiile trecute.

Cei ce doresc in aceasta primavara sa obtina carnetul de motociclist, au la dispozitie patru scoli moto prezente la eveniment. Mai mult, acestea vor desfasura cursuri demonstrative in zona de poligon special amenajata, doritorii putand lua “prima lectie” de condus motocicleta chiar aici!

 

EXPOBIKE (Salonul de Biciclete si Accesorii – www.expobike.ro) este a a VI-a editei, revenind la ROMEXPO, locul unde a avut loc prima editie in anul 2010. Pe langa importatorii de biciclete si accesorii, anul acesta vor fi prezenti la eveniment si o serie de mici mestesugari ce produc hand-made diverse accesorii sau reconditioneaza modele mai vechi de biciclete. Anul acesta, evenimentul are doi parteneri reprezentativi pentru ceea ce inseamna organizatiile de biciclisiti: OPTAR si Asociatia Adevaratii Veloprieteni. OPTAR – Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (www.optar.ro) este un grup ce doreste sa promoveze educatia ecologica, implicarea sociala si dezvoltarea culturala, avand proiecte in ceea ce priveste amenajarea pistelor pentru biciclisti. Probabil cel mai conoscut proiect OPTAR este DVB – Drumuri Verzi in Bucuresti (www.drumuriverzi.ro) - prima retea de drumuri dedicata pietonilor (inclusiv cu dizabilitati) si biciclistilor din Bucuresti. OPTAR vine la EXPOBIKE pentru a-si prezenta proiectele, dar si pentru a organiza o serie de workshop-uri dedicate micilor mestesugari si a micilor afaceri din domeniul bicicletelor. AAV – Asociatia Adevaratii VeloPrieteni este o organizatie non-profit dedicata promovarii mersului pe bicicleta si a organizarii de veloexpeditii pentru membri dar si pentru publicul larg. AAV va avea la salon o mini-expozitie de poze facute de catre biciclisti si va organiza si o zona in care vizitatorii isi vor putea lasa bicicleta in siguranta pe durata vizitarii expozitiei.

O noutate absoluta la EXPOBIKE este organizarea cupei de BIKE POLO, un sport practicat si in Romania de o mana de oameni foarte pasionati. BIKE POLO este un sport care se desfasoara intre doua echipa de cate trei componenti, cu biciclete si crose, acestia avand obiectivul de a introduce mingea in poarta adversarilor. Sambata si duminica, publicul va putea participa activ la demonstratiile de BIKE POLO.

 

Deschiderea oficiala va avea loc in ziua de Vineri la ora 12 iar publicul va avea acces Vineri 13-19, Sambata 10-19 si Duminica 10-17. Pretul biletului de intrare va fi de 20 RON si va permite accesul la ambele expozitii. Parcarea moto/atv/scuter este gratuita.

Programul spectacolului la exterior este aproape permanent, cu puncte de interes sambata la orele 12:00, 15:00 si 17:00  iar duminica la orele 12:00 si 14:00.

 

Materiale media se pot descarca de pe cele doua site-uri de eveniment, la rubrica MEDIA. Accessul reprezentantilor media  in complex se face gratuit, in baza legitimatiei de presa, fara a fi nevoie de acreditare.

Despre Motociclism srl

EVENIMENTE MOTO SRL / EXPOBIKE SRL
SMAEB - www.smaeb.ro - Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente
EXPOBIKE - www.expobike.ro - Salonul de Biciclete, Accesorii si Echipamente

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/motociclism-srl/saloanele-de-motociclete-si-biciclete