INVITATIE LA DIALOG-TRASEE CULTURALE ALTERNATIVE IN SPATIUL EXPOZITIILOR TEMPORARE

Locul desfasurarii: Calea Victoriei nr. 12, sector 3

Organizator: MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Comunicările ştiinţifice, programele artistice sau activităţile educative interactive organizate sub acest generic în spaţiul expoziţiilor temporare realizate în muzeu vor completa volumul informaţional oferit, îl va introduce pe vizitator în universul epocii prezentate sau îl va provoca la un dialog cu personalităţile evocate.

Manifestările au un caracter multidisciplinar şi se adresează cu precădere tinerilor, constituind o formă de activitate extracurriculară.

Prima activitate este prilejuită de expoziţia Expediţia suedeză în Cipru. Medelhavsmuseet în vizită la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Următoarea manifestare din acest ciclu va avea loc în cursul lunii mai, în cadrul expoziţiei România în timpul lui Carol I, 1866-1914.

Prof. Gabriela Iov, Sectia Educatie Muzeala, Marketing Cultural si Relatii Publice

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Organizarea in parteneriat, la sediul altor muzee nationale din Capitala sau din tara, a unor expozitii sau evenimente culturale de anvergura, reprezinta o latura a activitatii Muzeului National de Istorie a Romaniei, data fiind situatia sa actuala (muzeul trece printr-un amplu proces de consolidare a cladirii si reorganizare a expozitiei de baza si a circuitului de vizitare, de mai bine de trei ani). Cu toate acestea, specialistii pregatesc pentru luna iunie o expozitie temporara despre perioada neagra a comunismului, avand in vedere succesul de care s-a bucurat expozitia din februarie despre dictatura ceausista, care a adunat peste noua mii de vizitatori intr-o luna.

Participare: Intrare libera