Comunicate Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman

Compania Muzeul Taranului Roman a emis 99 comunicate de presa

 • Targul Martisorului la Muzeul Taranului

  Targul Martisorului la Muzeul Taranului

  BUCURESTI - 23 februarie 2016

  Muzeul National al Taranului Roman va asteapta in perioada 26 februarie – 1 martie 2016 la Targul Martisorului .


  Martisor, Martisug sau Mart era consemnat de etnologii inceputului de secol XX, ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la romani, dar si la bulgarii si albanezii din Balcani. Obicei pe care taranii il repetau in fiecare inceput de primavara ca semn protector impotriva bolilor si a nenorocului. Copiilor li se lega o moneda de argint la mana cu un fir rasucit de lana sau de bumbac alb si rosu ca sa fie feriti de boala, pe care acestia il legau dupa 12 zile in pom ca sa fie pomul roditor, iar vitelor li se agata fir rosu cu alb ca sa fie sanatoase si la fel, bune de rod. Preluata de lumea urbana si devenita moda, firul de bumbac devenit fir de argint sau de aur, purtat drept colier si podoaba, tinut la piept, primit ca suvenir si mai nou cadou, povestea martisorului supravietuieste in diferite forme pana in contemporaneitate, de la firul simplu rasucit in alb si rosu pana la martisorul virtual.
      comunicatul de presa

 • Lansare de carte „CASE-N CASA” la Casa Ion Mincu

  Lansare de carte „CASE-N CASA” la Casa Ion Mincu

  BUCURESTI - 10 noiembrie 2015

  Atelierul de Creativitate de la Muzeul National al Taranului Roman lanseaza cartea – obiect „ Case -n casa”, o constructie facuta cu caramizi, scanduri si ganduri nascocite impreuna cu copiii care i-au trecut pragul de-a lungul vremii.
  Aparuta la Editura Martor , cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, cartea va avea evenimentul de lansare la Casa Ion Mincu (str. Pictor Arthur Verona nr. 19), pe 14 noiembrie, orele 11.30, alaturi de partenerii: Ordinul Arhitectilor din Romania si Asociatia „De-a Arhitectura ”.
      comunicatul de presa

 • Etnomuzicologii intersectate: Franta – Romania la MNTR

  Etnomuzicologii intersectate: Franta – Romania la MNTR

  BUCURESTI - 5 octombrie 2015

  Muzeul National al Taranului Roman si Fundatia Alexandru Tzigara-Samurcas va invita marti, 13 octombrie 2015, de la ora 15, la Etnomuzicologii intersectate: Franta – Romania, discutii , lansare de carte , muzici de fanfara si tarafuri .    comunicatul de presa

 • Au inceput inscrierile la concursul mass-media SALUT !

  Au inceput inscrierile la concursul mass-media SALUT !

  BUCURESTI - 7 septembrie 2015

  Prima competitie mass-media din Romania pe teme legate de migratie ia startul astazi, 7 septembrie 2015! Organizatorul concursului SALUT ! este Fundatia ICAR, organizatie care, de peste 20 de ani, acorda gratuit servicii medicale, psihologice, sociale si consiliere juridica victimelor torturii, relelor tratamente si incalcarii drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt fosti detinuti politici, refugiati, solicitanti de azil, migranti fara documente si alti migranti.     comunicatul de presa

 • Perspective romane - expozitie de fotografie la MNTR

  Perspective romane - expozitie de fotografie la MNTR

  BUCURESTI - 2 iunie 2015

  Muzeul National al Taranului Roman va astepta miercuri, 3 iunie 2015, de la ora 17.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei de fotografie Perspective romane .

      comunicatul de presa

 • Targul de Florii – 3–5 aprilie 2015 – Muzeul National al Taranului Roman

  mtr

  BUCURESTI - 25 martie 2015

  Printre bunele obiceiuri de primavara ale Muzeul Taranului se numara si Targul de Florii , la care va invitam sa luati parte anul acesta, de vineri, 3 aprilie, pana duminica, 5 aprilie, intre orele 10 dimineata si 6 seara.

      comunicatul de presa