Perspective romane - expozitie de fotografie la MNTR

BUCURESTI - 2 iunie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National al Taranului Roman va astepta miercuri, 3 iunie 2015, de la ora 17.30, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei de fotografie Perspective romane .

Perspective romane - expozitie de fotografie la MNTR

Seria dialogului fotografic romano-italian continua la Muzeul National al Taranului Roman, pentru al treilea an consecutiv, expozitia de anul acesta fiind dedicata Zilei Nationale a Italiei. Dupa Peisajele credintei si Gesturi care ne leaga, iata-ne in fata unui dialog inedit. Asta, pentru ca, Perspective romane este, la prima vedere, doar un monolog fotografic, exclusiv italian. La o privire mai atenta si mai adanca, dialogul intre Italia si Romania este acum mai viu ca oricand, am spune chiar ca e vorba de un dublu dialog. Primul este cel dintre Roma si fotograful roman, indragostit iremediabil de ea si care o surprinde in diversele ei ipostaze emblematice. Cel de-al doilea este purtat de Roma cu publicul roman, caruia ii sunt supuse privirii imagini, pentru unii cunoscute, pentru altii inchipuite sau nestiute, dar care poarta, toate, pecetea unica, inconfundabila, a orasului eternitatii.

 

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau pana pe 21 iunie 2015, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18. Intrarea este libera.

 

Concept si fotografii: Rodica Marinescu

 

Parteneri media: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti Fm, RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere.ro, TV City, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, ziare.com, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.iqool.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.

 

Despre Muzeul Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.