Tendințe noi în design interior cu corpuri de iluminat interior

BUCURESTI - 21 februarie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Iluminatul interior a devenit un element cheie în designul contemporan, transcedând funcția sa primară de a ilumina și devenind o componentă distinctivă a stilului personal.

Neona Interiors

Neona Interiors

 La Neona apelezi la o echipă de încredere! 

Neona Interiors

În ultimii ani, tendințele în designul interior au început să se concentreze pe crearea unui ambient care să reflecte emoția și personalitatea locuitorilor, iar corpuri de iluminat interior precum lustre joacă un rol esențial în acest proces. Pe măsură ce ne deschidem casele către mai multă inovație și creativitate, vedem o predilecție spre utilizarea de elemente de iluminat neconvenționale, care devin puncte focale în încăperi.

Designerii de interior recomandă din ce în ce mai des folosirea lampilor pendant cu design unic, care să atragă privirea și să aducă o notă de originalitate într-un spațiu. De asemenea, sistemele de lumini inteligente capătă teren, permițându-ne să controlăm intensitatea și culoarea luminii din confortul telefonului mobil. Acest lucru ne oferă o flexibilitate incredibilă în crearea diferitelor atmosfere în același spațiu, în funcție de momentul zilei sau de evenimentul găzduit.

 

Cum să alegi lampadar living perfect pentru casa ta

Alegerea lampadarului perfect pentru casa ta poate fi o aventură fascinantă în lumea designului interior. Cu o multitudine de opțiuni disponibile, poate fi ușor să te simți copleșit. Primul pas este să te gândești la funcția pe care o va îndeplini lampadarul: va fi o sursă principală de lumină în cameră, sau va servi mai degrabă ca un punct de accent? În funcție de răspuns, vei putea orienta către un design mai robust sau unul mai delicat.

Suprafața pe care urmează să o lumineze lampadarul este de asemenea importantă. O vrei penmtru corp iluminat bucatarie? Sau pentru altceva? Pentru zonele de citit, de exemplu, ar fi indicat un lampadar cu un braț ajustabil, care să direcționeze lumina exact unde este nevoie. Dacă ești în căutarea unui lampadar care să contribuie la atmosfera generală a camerei, ar trebui să optezi pentru modele care dispersează lumina în mod egal, creând o senzație de căldură și intimitate.

Designul lampadarului trebuie să se armonizeze cu stilul de decor al încăperii. Un lampadar modern, cu linii curate și finisaje metalice, va arăta minunat într-un spațiu contemporan, în timp ce un model cu abajur textil și baza din lemn se va potrivi perfect într-o cameră cu influențe clasice sau rustice. Nu uita să iei în considerare și paleta de culori existentă în încăpere, astfel încât lampadarul să completeze, nu să contrasteze cu restul decorului.

 

Sfaturi pentru iluminatul eficient în bucătărie

Bucătăria este inima oricărui cămin, locul unde se prepară mesele și unde adesea ne adunăm pentru a petrece timp cu familia și prietenii. Prin urmare, este crucial să avem un iluminat care să fie atât funcțional, cât și plăcut estetic. Primul sfat pentru un iluminat eficient în bucătărie este să planificăm straturi de lumină: iluminatul general, cel de sarcină și iluminatul ambiental sau decorativ. Acest lucru asigură că fiecare zonă a bucătăriei este luminoasă corespunzător nevoilor.

Iluminatul de sarcină este esențial în zonele de lucru, precum blatul de tăiat, aragazul sau chiuveta. Folosirea spoturilor sau a benzilor LED sub dulapuri poate elimina umbrele și asigura o vizibilitate clară, contribuind la siguranța în timpul pregătirii mesei. Pe de altă parte, un candelabru sau un set de pendule deasupra insulei de bucătărie pot adăuga un element estetic remarcabil, în timp ce oferă și iluminatul necesar.

Gândește-te la intensitatea luminoasă și la posibilitatea reglării acesteia. Este ideal să ai posibilitatea de a regla intensitatea luminii în bucătărie, fie că dorești lumină puternică în timpul gătitului, fie o lumină mai slabă pentru o cină intimă. Variatoarele de luminozitate pot fi un ajutor de nădejde în acest sens.

 

Combinații ideale de culori și lumini pentru locuința ta

Culorile și lumina joacă un rol crucial în crearea atmosferei unei încăperi și pot afecta modul în care percepem spațiul din jurul nostru. O combinație ideală de culori și lumini poate transforma o cameră obișnuită într-un sanctuar de liniște și inspirație. Gândirea în culori calde, cum ar fi nuanțele de galben, portocaliu sau roșu, poate genera o senzație de intimitate și căldură, mai ales când sunt iluminate de lumina cu temperatură scăzută, conferind o atmosferă primitoare.

Pe de altă parte, culorile reci precum albastru, verde sau lavanda au un efect calmant și pot fi ideale pentru camerele în care dorești să te relaxezi, cum ar fi dormitorul sau baia. Atunci când sunt combinate cu lumină naturală sau corpuri de iluminat care emit o lumină clară, aceste culori pot ajuta la crearea unei atmosfere serene și răcoritoare.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/neona-interiors/tendinte-noi-in-design-interior-cu-corpuri-de-iluminat-interior