GFI lansează GFI MailEssentials pentru Exchange/SMTP 10: Celebrul instrument anti-spam bazat pe server este acum şi mai bun

BUCURESTI - 2 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

GFI a anunţat lansarea GFI MailEssentials pentru Exchange/SMTP 10. Această nouă versiune a foarte popularei soluţii anti spam bazată pe server lansate de GFI dă posibilitatea utilizatorilor reţelei sa-şi creeze “liste negre” şi “liste albe” cu expeditorii via foldere publice şi îi ajută pe administratori să regleze filtrul Bayesian mult mai uşor. Versiunea 10 oferă şi posibilitatea arhivării mail-urilor pe un server SQL, permiţând astfel companiilor să se alinieze cu uşurinţă la diversele prevederi legale în materie. De asemenea, funcţionează ca un list server, simplificând procedeul prin care companiile îşi menţin şi îşi distribuie propriile ştiri.

"Versiunea 10 îmbunătăţeşte funcţiile anti-spam din ofertă: am uşurat reglarea filtrului Bayesian, am dat posibilitatea utilizatorilor să îşi creeze liste albe şi negre cu persoanele ce trimit mailuri şi am adăugat noi verificări împotriva spam-ului”, a declarat Nick Galea, GFI CEO. “În plus, prin această versiune 10 am reuşit să ducem GFI MailEssentials cu un pas mai departe faţă de simplul anti-spam: am adăugat o puternică funcţie de arhivare, o raportare mai bună şi o nouă funcţie de list server. Mai mult decât atât, GFI MailEssentials este un însoţitor indispensabil pentru Exchange Server”.

Permite utilizatorilor să creeze “liste albe” şi “liste negre” via foldere publice

GFI MailEssentials 10 permite acum crearea de liste albe sau liste negre printr-o procedură foarte simplă, de dragg and drop a mailurilor într-un folder public. Utilizatorii au în acest fel un control sporit, fără implicarea administratorului. Totuşi, administratorii pot controla accesul la această facilitate prin folosirea funcţiilor de securitate ale folderului public.

Instrumentul automat de management al listei albe al GFI MailEssentials adaugă automat recipienţii de mail într-o listă albă a utilizatorului, reducând astfel falşii pozitivi. În versiunea 10, listele albe se pot construi şi pe baza numelor domeniilor, adreselor de email sau cuvintelor cheie.

Reglarea facilă a motorului Bayesian via foldere publice

Similar, administratorii pot regla cu uşurinţă motorul Bayesian prin pocedura de dragg and dropp a spam-ului sau ham-ului în folderul public potrivit. GFI MailEssentials reţine spam-ul şi ham-ul colectate în aceste foldere, îmbunătăţindu-şi astfel rata de detectare a spam-ului.

Rapoarte despre filtrarea spam şi utlizarea mail-ului

Noul motorul de raportare utilizând baza de date a versiunii 10 permite administratorilor să creeze rapoarte detaliate cu privire la cantitatea de spam filtrată şi la regulile ce au captat cel mai mult spam, ca şi rapoarte despre utilizator, domeniu sau utilizarea serverului de mail.

Arhivarea mail-urilor într-o bază de date SQL.

GFI MailEssentials poate arhiva toate mail-urile, atât cele primite cât şi cele trimise, într-o bază de date Microsoft SQL Server. Administratorii pot căuta un anume mail sau un întreg grup de mail-uri, prin interfaţa de web inclusă. Arhivarea mail-urilor este esenţială pentru back-up şi din raţiuni de căutare, dar, în acelaşi timp se aliniază la noile reglementări din diverse sisteme legislative (de ex. Sarbanes-Oxly Act), care cer în mod specifc arhivarea întregii corespondenţe email.

List server pentru liste de tip newsletter sau liste de discuţii

GFI MailEssentials 10 include şi o funcţie de list server. Aceasta este cea mai bună metodă de a distribui newsletter-urile companiei, prin automatizarea procesului de subscriere (cerut de reglementările anti-spam). Până în prezent, list serverele au fost costisitoare şi dificil de administrat şi nu s-au integrat cu Exchange Server. List serverul GFI MailEssentials aduce o schimbare radicală în domeniu, datorită preţului competitiv şi al integrării cu Exchange. Poate folosi Microsoft Access ori Microsoft SQL Server ca backend şi suportă atât liste de newsletter cât şi liste de discuţii.

Alte funcţii anti-spam

Fiind parte integrantă a unei abordări multilaterale împotriva spam-ului, GFI MailEssentials analizează inteligent header-ele email-urilor şi identifică spam-ul pe baza câmpului de informaţie al mesajului. Detectează header-ele falsificate, mutaţiile spam, spam-ul trimis de la domenii nevalide şi multe altele. Permite, de asemenea, administratorilor configurarea unor cuvinte cheie pentru detectarea spam-ului ce foloseşte verificarea prin cuvinte cheie.

Despre GFI MailEssentials pentru Exchange/SMTP

GFI MailEssentials oferă protecţie împotriva spam-ului la nivel de server şi elimină nevoia instalării şi updatării de software anti-spam pe fiecare desktop. Oferă, de asemenea, posibilitatea unui set-up rapid şi o rată înaltă a detecţiei spam-ului, folosind analiza Bayesian şi alte metode – nu necesită configurare, foarte puţini falşi pozitivi datorită listelor albe automate şi abilitatea de a se adapta automat mediului de email pentru reglarea permanentă şi îmbunătăţirea procesului de detecţiei al spam-ului. Preţul, extrem de competitiv, este, de exemplu, de 495$ pentru versiunea ce poate fi folosită de 50 de utilizatori.GFI MailEssentials 10 poate fi achiziţionat la pachet cu GFI MailSecurity, produsul GFI pentru securitatea conţinutului emailurilor, la un preţ începând de la 450$ pentru 10 căsuţe poştale.

Despre new media Agency

DESPRE GFI

GFI este lider în oferirea de soluţii de securitate de reţea, de informaţii şi de software de corespondenţă pentru sistemele Windows.
Printre produsele de bază se numără GFI FAXmaker (fax connector pentru Exchange şi fax server pentru reţele), GFI MailSecurity (protecţie şi antivirus pentru e-mail), GFI MailEssentials (program antispam pentru server), GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.) (security scanner patch management), GFI Network Server Monitor (program care trimite alerte automat şi corectează problemele de reţea şi de server) şi GFI LANguard Security Event Log Monitor (S.E.L.M.) (program care detectează tentativele de intruziune şi oferă informaţii despre activitatea în reţea.
Printre clienţi se numără Microsoft, Telstra, Time Warner Cable, Shell Oil Lubricants, NASA, DHL, Caterpillar, BMW, US IRS şi USAF.
Compania are sedii în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Cipru, România, Australia şi Malta, iar produsele sale sunt distribute prntr-o reţea largă de furnizori în întreaga lume.
GFI este Microsoft Gold Certified Partner şi a obţinut diploma Microsoft Fusion (GEM) Packaged Application Partner of the Year.

DESPRE ROMSYM DATA

Romsym Data este distribuitor autorizat al produselor GFI în România.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, prin divizia sa Romsym Consulting, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul celui mai modern centru de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, McDonald’s, Mobifon, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Pentru mai multe informaţii:

Romsym Data
Str. Popa Nan, nr. 108A
Sector 3, Bucureşti

Tel.: 021 323 14 31
Fax: 021 322 16 50

office@romsym.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/gfi-lanseaza-gfi-mailessentials-pentru-exchangesmtp-10-celebrul-instrument-anti-spam-bazat-pe-server-este-acum-si-mai-bun1