Red Hat anunta rezultate fiscale record

BUCURESTI - 11 ianuarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Venituri superioare cu 44% faţă de anul precedent. Marja operaţională creşte la 26%. Flux de numerar trimestrial mai mare cu 82%.

Red Hat, principalul furnizor mondial de soluţii de tip Open Source pentru mediul de afaceri, a anunţat rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, încheiat la 30 noiembrie 2005.

Red Hat anunta rezultate fiscale record

Venitul total din acest trimestru a fost de 73,1 milioane dolari,o creştere cu 44% faţă de trimestrul similar al anului trecut şi cu 11% faţă de trimestrul precedent. Veniturile din abonamente s-au ridicat la 60,2 milioane dolari, cu 54% mai mult faţă de anul trecut.

Compania a raportat un venit operaţional de 18,7 milioane dolari, reprezentând o creştere cu 147% faţă de trimestrul similar al anului trecut, respectiv cu 57% faţă de trimestrul precedent. Venitul net al trimestrului a fost de 23,2 milioane dolari, cu 114% mai mult decât anul precedent. Veniturile per acţiune diluată au fost de 0,12 dolari în acest trimestru, o creştere de la 0,09 dolari în trimestrul precedent, respectiv 0,06 dolari în trimestrul similar al anului trecut.

Alte elemente semnificatice ale trimestrului includ:
•Marja profitului brut îmbunătăţită la 84%.
•Lichidităţile şi investiţiile au totalizat peste 1 miliard dolari la sfârşitul trimestrului.
•Venitul anual per salariat de 270 mii de dolari.

'Rezultatele noastre din al treilea trimestru reflectă profitul adus de investiţiile în personal şi infrastructură efectuate în perioadele precedente,' a afirmat Charlie Peters, vicepreşedinte executiv şi contabil-şef la Red Hat. 'O creştere solidă a parametrilor-cheie indică nu numai intensitatea cererilor pentru soluţiile noastre, dar şi îmbunătăţirile continue ale operaţiunilor zilnice din cadrul companiei noastre.'

'Suntem convinşi că creşterea veniturilor noastre în al treilea trimestru aşază Red Hat printre companiile mijlocii cu cea mai rapidă dezvoltare din lume,' a afirmat Dion Cornett, vicepreşedinte pentru relaţiile cu investitorii.


Despre Red Hat, Inc.

Red Hat, cel mai important furnizor mondial de Linux si produse software de tip sursa deschisa, are sediul in Raleigh, statul american Carolina de Nord, cu filiale in intreaga lume. Red Hat orienteaza Linux si solutiile de tip sursa deschisa spre fluxul principal facand accesibila o tehnologie de inalta calitate la preturi reduse. Red Hat furnizeaza programe de tip sistem de operare alaturi de middleware, aplicatii si solutii de management. De asemenea, Red Hat ofera servicii de asistenta, pregatire si consultanta clientilor sai din toata lumea si prin intermediul unor parteneriate la nivel inalt. Strategia de tip sursa deschisa a companiei Red Hat ofera clientilor un plan pe termen lung pentru constructia de infrastructuri care se bazeaza pe si exploateaza tehnologii de tip sursa deschisa, cu orientare spre securitate si usurinta in management. Aflati mai multe la adresa: http://www.redhat.com

LINUX este o marca comerciala a lui Linus Torvalds. RED HAT este o marca comerciala inregistrata a Red Hat, Inc. Toate celelalte nume si marci comerciale reprezinta proprietatea posesorilor respectivi.


Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor si centru de instruire autorizat al produselor Red Hat in Romania.

Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali in: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat si solutii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training in domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu inalta calificare, certificati international.

Despre new media Agency

Dintre clientii Romsym Data mentionam: Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informatii:

Alin Zainescu
newmedia PR
Tel./Fax: 021 – 211 31 26
alin@newmediapr.ro