Modificari legislative semnificative in domeniul TVA de la data 1 ianuarie 2008

Locul desfasurarii: Athenee Palace Hilton

Organizator: New Wave Training Center

Modificari legislative semnificative in domeniul TVA de la data 1 ianuarie 2008

New Wave Training Center va invita sa participati la evenimentul din data de 12 aprilie 2008, sustinut de Doamna Mariana Vizoli si care va avea ca tema centrala, modificarile intervenite in domeniul TVA, la Inceputul anului 2008.
Pretul este de 450 RON si include suportul de curs si pauzele de cafea.

La inceputul anului 2008, s-au efectuat semnificative modificari legislative in domeniul TVA-ului. Prin intermediul acestui curs, veti avea acces la toate informatiile cu privire la aceste schimbari.
Scopul nostru îl reprezintă sprijinirea participanţilor in dezvoltarea cunoştinţelor necesare, asimilării si interpretării standardelor internaţionale de contabilitate, modificărilor în materie de contabilitate financiară şi de gestiune, fiscalitate, audit intern, reglementări internaţionale, depuneri de situaţii anuale, norme de drept comercial şi multe altele.

Acest curs se adreseaza economistilior, contabililor, profesionistilor, consilielilor care se confrunta cu schimbarile legislative si care doresc sa se perfectioneze in mod activ, in domeniul fiscalitatii si contabilitatii.
„Modificari legislative si semnificative in domeniul TVA de la 1 ianuarie 2008” isi propune sa vina in sprijinul tuturor celor, care se confrunta cu dificultatile adaptarii la noile prevederi.

Motive pentru a participa la acest curs:

Taxa pe valoarea adaugata reprezinta un subiect delicat, noul cod fiscal dedicandu-i un intreg capitol.
Mariana Vizoli s-a ocupat inca din anul 2004 de transpunerea Directivei a VI-a in legislatia romaneasca, fiind una dintre cele mai competente persone la ora actuala pentru a prezenta concentrat schimbarile aduse de noul Cod Fiscal in materie de TVA.
Noua legislatie trebuie inteleasa, inainte de a putea fi pusa in aplicare in mod eficient.

Despre trainer:

MARIANA VIZOLI este director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor si raspunde de legislatia privind TVA. Domnia sa lucreaza in acest domeniu de 9 ani si a elaborat mare parte din legislatia in materie de TVA din Romania dupa anul 2000, respectiv: Ordonanta de uregenta nr. 17/2000 privind TVA, Legea nr. 345/2002 privind TVA, Titlul VI al Legii nr. 571/2004 privind Codul Fiscal, cu toate modificarile ulterioare. Pe langa legile de baza, a elaborat de asemenea si normele si ordinele Ministrului Finantelor Publice date in aplicarea legislatiei privind TVA.
Din anul 2004 s-a ocupat activ de transpunerea Directivei a VI-a in legislatia nationala, impreuna cu asistenta din partea PWC Belgia si PWC Romania.
A sustinut peste 40 de training-uri cu agenti economici si inspectori fiscali privind noul sistem de TVA aplicabil de la data aderarii.
Este reprezentanta Romaniei in cadrul Comitetului TVA, organism consultativ constituit in baza directivei a VI-a, pe langa Comisia Europeana, care are rolul de a raspunde intrebarilor statelor membre, de a elabora linii directoare in ceea ce priveste aplicarea corecta a directivei, de a analiza si aviza derogarile de la directiva solicitate de statele membre, de a analiza notificarile depuse de statele member, acolo unde directiva prevede in mod expres acest lucru. Comitetul de TVA este format din cate un reprezentant al fiecarui stat membru care este desemnat de ministerul finantelor.
Pe langa Comitetul de TVA, participa la reuniunile de la Bruxelles ale Consiliului European, care are intalniri saptamanale, si unde se dezbat propunerile presedintiei Comisiei de modificare a directivelor europene in domeniul TVA.
In cadrul Ministerul Economiei si Finantelor se ocupa de elaborarea legislatie in domeniul TVA, si acorda de asemenea asistenta organelor fiscale teritoriale, directiilor din minister si agentilor economici.

Subiecte de discuţie:

- Modificari legislative semnificative referitoare la TVA
- Se vor discuta cele patru Circulare emise de M.E.F in anul 2007, pentru probleme de maxim interes:
• Despagubirile incasate de la firmele de asigurare;
• Tratamentul fiscal al bunurilor prelucrate in Romania, care provin din import si apoi sunt transportate intr-un alt stat membru;
• Tratamentul fiscal al activitatii de cercetare, dezvoltare dupa aderare;
• Aspecte importante legate de taxarea inversa si ajustarile de TVA.


Adina Enache
account manager
Mobile: 0749.039.258

Despre NEW WAVE TRAINING CENTER

Despre New Wave Training Center
NWTC a fost infiintata la inceputul anului 2007, din dorinta de a oferi un suflu nou pietei de training din Romania. Principiile dupa care se ghideaza compania sunt calitatrea, respectul fata de client si deschiderea fata de nou.
Compania este rezultatul unei investitii romano-israeliene, si isi propune sa devina in cel mai scurt timp un jucator important in domeniul organizarii de cursuri de perfectionare pentru adulti.

Participare: Intrare libera