Jucarii Muzicale Pentru Copii

BUCURESTI - 15 ianuarie 2013

Comunicat tip General in Internet

Jucariile pot fi incluse in multe categorii; exista jucarii creative, muzicale, interactive, jucarii de plus, jucarii pentru fetite, jucarii pentru baietei, jucarii pentru dezvoltarea indemanarii, jucarii artistice etc.

Jucarii Muzicale Pentru Copii

 Ei bine, in categoria jucariilor muzicale sunt incluse mii de jucarii, pornind de la playere muzicale, care ii invata pe cei mici care este nota Sol si care este diferenta dintre ea si nota La, chitari pentru copii si ajungand la castaniete si muzicute.

Chitarile de jucarie pentru copii nu se deosebesc foarte mult de chitarile reale, folosite de copii atunci cand vor sa invete sa cante la chitara. Diferenta este ca cu o chitara de jucarie, copiii nu au nevoie de profesor. O chitara de acest fel amplifica invatarea distractiva si le da posibilitatea celor mici sa dea un recital de chitara, chiar daca nu au studii in domeniu. O chitara de jucarie include diverse sunete si chiar si efecte sonore ca aplauzele, care sunt binemeritate de un copil care incearca sa invete sa cante la un instrument muzical.

Castanietele sunt jucarii muzicale mult mai ieftine decat chitarile de jucarie si au acelasi rol de a dezvolta inteligenta auditiva a micutilor, precum si capacitatea de exprimare a sentimentelor prin muzica. Emotiile pe care le simt copiii atunci cand canta la un instrument muzical, fie el si de jucarie, si mai ales atunci cand sunt apreciati pentru acest lucru, le creste respectul de sine si ii ajuta sa se dezvolte corect. In plus, educatia muzicala imbunatateste abilitatile lingvistice si modul de exprimare non-verbala, crescand chiar si randamentul la gradinita, respectiv scoala.

Muzicutele se pot folosi de catre copiii ce au implinit varsta de 2 ani. Pana la 2 ani, este posibil ca micutii in loc sa sufle in muzicuta, sa incerce sa o introduca in gurita. Exact ca si castanietele mentionate mai devreme, ca si chitara de jucarie, sau ca toate celelalte instrumente muzicale, muzicutele ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte modalitatile de exprimare si sa se dezvolte in mod normal.

Experimentarea jocului cu instrumente muzicale trebuie incercata inca de cand copilul este mic. De exemplu, pentru un bebelus ati putea sa cumparati clopotei de mana, care sa ii stimuleze atentia celui mic, si care actioneaza ca o zornaitoare, pentru un copil de 2 ani, ati putea lua o tamburina mica de piele, iar pentru cei mai mari un set de bongo, o toba cu 2 bete, o chitara de lemn, un xilofon, un acordeon si multe altele.Vezi jucarii muzicale pe nichiduta.ro