O Scurta Istorie A Saniutelor Pentru Copii-nichiduta.ro

BUCURESTI - 1 octombrie 2013

Comunicat tip General in Retail

Daca va imaginati ca numai copiii si cei in cautare de distractie folosesc saniile, va inselati. Saniile au inceput a fi utilizate cu multi ani in urma de catre indigenii americani, care le foloseau pe post de mijloc de transport.

Saniute online pe nichiduta.ro

Saniute online pe nichiduta.ro

Saniile au fost folosite pentru prima data in Canada, unde suprafata pamantului este acoperita mai tot timpul anului de zapada. In aceste conditii, oamenii au invatat ca pentru a merge mai repede pe zapada trebuie sa se foloseasca de ceva care sa alunece. Ei bine, asa au aparut primele sanii de lemn, care nu sunt foarte diferite de ceea ce vedem noi astazi in magazinele specializate in vanzarea de produse pentru joaca in exterior. In prezent, saniutele pentru copiii beneficiaza de mai multe accesorii, ca de exemplu centura de siguranta, material textil unde copii stau cu funduletul si multe altele. In trecut, indigenii americani nu aveau parte de asa ceva, insa se foloseau de sanii care aveau practic aceeasi forma ca si saniutele de astazi.

 

Saniile de lemn realizate in trecut erau formate din cateva scanduri de lemn indoite in fata, pentru a putea sa alunece mai bine. Evident, indoirea lemnului era o operatiune dificila la acel moment, insa inteligenta oamenilor a invins inca o data, acestia reusind sa indoaie bucati mari de lemn cu ajutorul aburului sau al apei fierbinti turnate direct pe lemn. Dupa ce lemnul era indoit, sania era lasata la uscat in gerul Canadei timp de 2 zile. Dupa cele 2 zile, i se atasa o sfoara in partea din fata, iar celelalt capat al sforii era prins de gatul unui caine de talie mare care tragea sania. Trebuie mentionat ca la inceput saniile nu aveau niciun fel de margini laterale; cel care era transportat cu o astfel de sanie trebuie sa-si poarte singur de grija, mai ales ca aceia care trageau sania, cainii, nu evitau obstacolele cum ar fi facut un om, prin urmare saniile era mai tot timpul distruse de bolovani si gheata.

 

Insa, in jurul anului 1800, s-a inventat sania cu margini laterale, care oferea o mai buna stabilitate, si in plus, incarcatura din sanie nu se mai varsa pe de laturi in timpul transportului, ceea ce a facut ca indigenii americani sa transporte cu saniile numai marfuri, cu ajutorul cainilor, renuntand la a transporta si un om care sa aiba grija ca marfurile sa nu se imprastie pe drum.

 

De la un mijloc primitiv de transport al oamenilor si marfurilor in timpul iernii, saniile au ajuns mijloc de distractie si relaxare, in prezent fiind folosite mai mult de copii.

Despre nichiduta

Cu drag pentru cei mici.